Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Douwe Bob namens Nederland naar Eurovisie Songfestival

Douwe Bob zal in 2016 namens Nederland afreizen naar het Eurovisie Songfestival. De zanger gaat in Stockholm strijden om de winnaar te worden van de muziekwedstrijd.

"Ik schrijf songs en krijg nu de kans om mijn muziek te laten horen op het allergrootste podium van Europa, het Eurovisie Songfestival. Ik ga naar Stockholm om te winnen en ben heel heel blij dat ik het op mijn eigen manier kan doen. Wordt een hele mooie tijd!”, aldus Bob in een reactie.

Lees het hele artikel

Openbaar Ministerie eist drie jaar cel voor zanger Dean Saunders 

Zanger Dean Saunders (34) uit Hoorn verdwijnt wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft drie jaar achter slot en grendel. Volgens de aanklaagster heeft hij vorig jaar de auto van zijn voormalige schoonouders in brand gestoken en zijn ex-vriendin neergeslagen, zo bleek dinsdag voor de rechtbank in Alkmaar.

Saunders ontkent. Naar eigen zeggen was hij op de avond van de brandstichting ergens anders. Hij zou op weg zijn geweest naar ''best een kinky date'' in Apeldoorn, beweerde hij.

Lees het hele bericht

Makers Dokter Tinus overwegen film 

De makers van de komische dramaserie Dokter Tinus overwegen een film te maken. Dat zegt hoofdrolspeler Thom Hoffman in een interview met NU.nl. Volgens Hoffman is het plan nog vaag, maar Dokter Tinus zou bijvoorbeeld "een seizoen kunnen besluiten met een speciale kerstfilm".

"We merken ook aan Gooische Vrouwen dat het goed werkt. Maar vergis je niet,Gooische Vrouwen bestaat nu al weer een paar jaar. Zoiets moet je opbouwen en pas dan moet je het doen. Je moet dat niet te vroeg doen", aldus Hoffman.

Lees het hele artikel

Jan Kooijman niet gediskwalificeerd voor Zilveren Televizier Ster 

Jan Kooijman maakt nog steeds kans de Zilveren Televizier Ster te winnen. De acteur wordt niet gediskwalificeerd nadat hij probeerde stemmen te winnen door een figurantenrol in Bluf te beloven aan een van de stemmers.

Kooijman werd vrijdag beticht van het omkopen van stemmers, toen hij figurantenrollen beloofde in Bluf, mits mensen een screenshot van hun stem maakten. Mensen belonen voor het uitbrengen van een stem is tegen de regels van de verkiezingen. 

Lees het hele bericht

Vijfde album One Direction komt in november 2015 

Het vijfde album van One Direction zal aankomende herfst nog uitkomen. Het laatste album voor de jongens pauze nemen heet Made in the A.M en komt in november uit.

Na Drag me Down komt dinsdag het tweede nummer van het album uit. "Als een kleine verrassing kunnen jullie het nummer Infinity nu meteen downloaden", aldus Styles in een video die de band online heeft gezet.

Lees het hele artikel

Aanrijder Bram Moszkowicz betuigt spijt

De man die in maart vorig jaar Bram Moszkowicz aanreed, heeft dinsdag in de rechtbank in Amsterdam spijt betuigd. Spencer A. was in paniek toen twee agenten hem arresteerden voor oplichting.

Voor de zaak zijn twee dagen uitgetrokken. De officier van justitie formuleert donderdag de strafeis.

Lees het hele bericht