Gerard Ekdom start begin oktober op de vroege ochtend bij Radio 2, recht tegenover het radioprogramma van goede vriend Giel Beelen. De radio-dj ziet de programma's tegenover elkaar echter niet als een concurrentiestrijd.

"Ik zit Giel echt niet in de weg. We zijn twee totaal verschillende dj's: ik ben laagdrempeliger dan Giel en zit ergens rechts in het midden, terwijl hij een tikkeltje linkser is", aldus Ekdom in een interview met Viva.

Vanaf 5 oktober presenteert Ekdom dagelijks het ochtendprogramma bij Radio 2, na zeventien jaar bij 3FM te hebben gewerkt. Het afscheid van de zender viel niet alleen hem zwaar, maar ook zijn collega's.

"Giel vindt het helemaal niet leuk dat ik de ochtendshow bij Radio 2 ga doen, maar hij gunt het mij persoonlijk heel erg."

'Inpikken'

Dat hij "het plekje" van Sander de Heer bij Radio 2 "inpikt" maakte het moeilijk voor de radio-dj.

"De manier waarop hij het hoorde, was nogal lullig. Ik had het hem van tevoren zelf willen vertellen, maar het lekte uit. Daarna heb ik hem alsnog gebeld en hij reageerde supersportief: 'Wat een ongelooflijke aanwinst voor Radio 2 dat jij komt.' Dat vond ik zo tof."