Jan Kooijman maakt nog steeds kans de Zilveren Televizier Ster te winnen. De acteur wordt niet gediskwalificeerd nadat hij probeerde stemmen te winnen door een figurantenrol in Bluf te beloven aan een van de stemmers.

De organisatie maakt dinsdag bekend dat de acteur en presentator nog steeds kans maakt.

Kooijman werd vrijdag beticht van het omkopen van stemmers, toen hij figurantenrollen beloofde in Bluf, mits mensen een screenshot van hun stem maakten. Mensen belonen voor het uitbrengen van een stem is tegen de regels van de verkiezingen. 

Nadat duidelijk werd dat Kooijman een regel had overtreden, trok hij het bericht op sociale media meteen in. Een notaris heeft nu besloten dat het bericht daarom geen verdere consequenties zal hebben.

Zware maatregel

"Diskwalificatie zou kunnen volgen, maar is in het geval van Jan Kooijman een al te zware maatregel. Op de eerste plaats was hij zich niet bewust van de nieuwe regel. En toen hij begreep dat hoe de verkiezingsregels van dit jaar in elkaar zitten, heeft Jan de tweet snel offline gehaald. Vanwege de korte duur van de actie en het feit dat hij niet op de hoogte was van de nieuwe regels hebben wij in overleg met de notaris besloten Jan Kooijman hiervoor niet te diskwalificeren", aldus Jeroen de Goeij, adjunct-hoofdredacteur bij Televizier.

Kooijman laat op Twitter weten opgelucht te zijn. "Fraude. Chantage. Diskwalificatie. Even leek ik de Hillywoodse Donald Trump te worden. Toch niet."