Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Martine Bijl herstelt van hersenbloeding

Martine Bijl herstelt momenteel van een bloeding bij de hersenen waardoor zij op 15 september is getroffen. Dat heeft een woordvoerder van Stage Entertainment namens de familie meegedeeld. De presentatrice werd die ochtend thuis in Maarssen onwel.

Ze is meteen naar het ziekenhuis gebracht waar is begonnen met de behandeling. Volgens de woordvoerder wil Martine Bijl zich in alle rust en privacy richten op het herstel van haar gezondheid.

Lees het hele bericht

'Douwe Bob mogelijk voor Nederland naar Songfestival'

Zanger Douwe Bob gaat mogelijk namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Stockholm in 2016. Een woordvoerder van omroep Avrotros zegt dat de artiest een van de personen is waarmee wordt gesproken.

"Het is nog niet zo dat er al iemand is gekozen." Metro schreef eerder dat Douwe Bob Posthuma, zoals de zanger volledig heet, dé kandidaat zou zijn.

Lees het hele artikel

Game of Thrones wint Emmy Award voor beste dramaserie

Game Of Thrones was zondagavond (lokale tijd) in Los Angeles een van de grote winnaars van de Primetime Emmy Awards.

De belangrijkste Emmy die de serie won was die voor 'beste dramaserie'. De schrijvers van de serie David Benioff en Daniel Brett Weiss namen het gouden beeldje in ontvangst.

Lees het hele bericht | Bekijk een overzicht van de winnaars

Gerard Ekdom krijgt nachtprogramma op Radio 2 

Radiopresentator Gerard Ekdom krijgt vanaf januari een nachtprogramma op NPO Radio 2. Ekdom krijgt in de nacht van zaterdag op zondag tussen 00.00 uur en 02.00 uur de microfoon in handen. Zelf omschrijft hij het programma als een "funkyshit show".

Lees het hele artikel

Originele Zweinstein-brief uit eerste Harry Potter wordt geveild

Een originele brief die gebruikt is in de eerste Harry Potter-film wordt geveild. Op de envelop is het adres van Harry Potter te zien en een officieel zegel van magieschool Zweinstein.

De envelop moet volgens het veilingshuis zo'n 5.535 euro opleveren. "De brief is een klein onderdeel van de filmgeschiedenis", aldus een woordvoerder van Prop Store.

Lees het hele bericht