SBS6 programmeert de dramaseries Dokter Tinus en Bureau Raampoort vanaf 5 oktober achter elkaar. Twee dramaseries op één avond is voor SBS6 uniek in het twintigjarig bestaan van de zender.

Dat vertelt zendermanager René Oosterman maandag.

"We hebben belangrijke keuzes gemaakt: veel investeren en heel veel tijd en energie stoppen in alles wat op SBS6 te zien is. Het gaat steeds beter met de zender, met vallen en opstaan. Afgelopen vrijdag scoorde de derde aflevering van K3 zoekt K3 de hoogste kijkdichtheid en het hoogste marktaandeel tot op heden. Gisteren maakten we een hele voortvarende start met het nieuwe magazine Thuis op zondag."

Drama is op SBS6 bijzonder succesvol geweest, zei Oosterman. Maar door de komst van de Champions League moest de zender gaan schuiven met de programma’s die op dinsdag- en woensdagavond regelmatig moeten plaatsmaken voor voetbal. "We hebben daarom de beslissing genomen de maandagavond tot drama-avond te bombarderen."

Goed gevoel

SBS6 trapt maandag 28 september af met een dubbele aflevering van Dokter Tinus. De week daarna gaat de politieserie Bureau Raampoort met Thomas Acda en Tim Haars van start. "Twee dramaseries achter elkaar is op SBS6 nooit eerder vertoond. Ik heb daar een goed gevoel over."