Thuis op zondag wist zondag bijna een half miljoen kijkers aan zich te binden. Het nieuwe zondagmiddagprogramma op SBS6 trok 442.000 kijkers.

Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

De show met Kim-Lian van der Meij en Dirk Zeelenberg springt in het gat dat is ontstaan na het einde van Carlo & Irene: Life 4 You op RTL 4. SBS6 trok doorgaans weinig kijkers op de zondagmiddag.

"Ik heb Carlo en Irene heel hoog zitten en doe ook echt niet alsof Kim-Lian en ik hen kunnen vervangen", aldus Zeelenberg tegen NU.nl. "Op dat niveau zijn wij gewoon nog lang niet. Men heeft het over ons als een 'duo', maar dat zijn we natuurlijk nog niet. We kennen elkaar net. Het klikt, maar dat is pas het begin."

Carlo Boszhard en Irene Moors zwaaiden in mei af met ruim 1,2 miljoen kijkers. Daarmee was het slot van Life 4 You de op een na best bekeken aflevering van het programma. De weken voor de allerlaatste aflevering trokken Boszhard en Moors rond een half miljoen kijkers.

Heel Holland bakt

NPO 1 was zondag de grote winnaar met Heel Holland bakt en Een tegen honderd. Het bakprogramma van Omroep MAX trok 2,2 miljoen kijkers, de quiz van KRO-NCRV was goed voor 2,1 miljoen kijkers.

Het best bekeken programma van de zondagavond was Studio sport eredivisie, dat bijna 2,7 miljoen kijkers trok. Het achtuurjournaal volgt met ruim 2,6 miljoen kijkers.