Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Britse romanschrijfster Jackie Collins (77) overleden 

Romanschrijfster Jackie Collins is op 77-jarige leeftijd overleden. Collins leed aan borstkanker. De Britse overleed in Los Angeles.

"Met een enorm verdriet kondigen we de dood aan van onze prachtige, dynamieke en unieke moeder", liet haar familie in een reactie op het overlijden weten.

Lees het artikel

Jackie Collins hield borstkanker verborgen voor zus Joan 

Actrice Joan Collins (82) kreeg pas twee weken geleden te horen dat haar zus borstkanker had, meldt People. Joan Collins vertelt People dat ze diepe bewondering heeft voor haar zus.

De Britse actrice is kapot van verdriet door het verlies. "Vaarwel prachtige zus. Ik hou van je en zal je voor altijd missen. Rust zacht", twitterde Collins zondag.

"Ze was mijn beste vriendin", licht ze toe aan People. ''Ik bewonderde haar hoe ze met haar ziekte omging. Ze was een prachtig en moedig persoon en ik hield van haar."

Lees het artikel

Dirk Zeelenberg probeert reacties niet leidend te laten zijn voor presentatiedebuut 

Dirk Zeelenberg is niet van plan zich enkel te laten leiden door reacties op zijn presentatiedebuut bij SBS. De acteur begint zondag als presentator bij Thuis op Zondag en heeft er zin in.

"Natuurlijk ben ik benieuwd naar de reacties, maar ik ga me er niet door laten sturen. Ik heb nog veel te leren en dus zal het natuurlijk niet allemaal goed gaan in de eerste uitzending", aldus Zeelenberg in een interview met NU.nl.

Lees het artikel

Ook De Ontsnapping teruggetrokken van NFF 

Na Michiel de Ruyter wordt ook de boekverfilming De Ontsnapping niet op het Nederlands Film Festival vertoond. Producenten Sjef Scholte en Danielle Raaphorst hebben de film teruggetrokken uit onvrede over de werking van het nieuwe stemsysteem voor de Gouden Kalveren. 

De nominatie die acteur Matthijs van de Sande Bakhuyzen heeft ontvangen, blijft gewoon staan. Hij speelt in de film een jongen met kanker.

Lees het artikel

Aanklacht tegen Cliff Richard geseponeerd 

De politie heeft één van de drie aanklachten tegen Sir Cliff Richard geseponeerd. De zanger werd vorig jaar geconfronteerd met beschuldigingen wegens seksueel misbruik van een jongen in de jaren 80. 

Het onderzoek heeft in een geval geen bewijs opgeleverd. Dat meldt de Britse krant The Sunday Times. 

Lees het artikel