Chantal Janzen lijkt Duitse kijkers van Sylvie Meis af te pakken met het programma Superkids. Janzen is jurylid in de show die vrijdag uitgezonden werd tegenover het dansprogramma Stepping Out van Meis.

De door Meis gepresenteerde dansshow Stepping Out moest marktaandeel inleveren.

Van de ruim 2,9 miljoen kijkers die vorige week afstemden op de start van de gloednieuwe dansshow Stepping Out, bleven vrijdagavond tijdens de tweede aflevering 2,66 miljoen Duitsers over. Meis' zender RTL moet genoegen nemen met een marktaandeel van 10,6 procent in de doelgroep van de commerciële zender.

De tweede aflevering van Superkids, met Janzen in de jury, deed het juist beter dan de openingsshow. Vorige week stemden nog 2,25 miljoen kijkers af op de talentenjacht voor kinderen, vrijdagavond groeiden de kijkcijfers naar 2,48 miljoen. 

In de doelgroep 14 tot en met 49 jaar noteerde de zender Sat 1. met Superkids een marktaandeel van 11,7 procent.

Talpa

Het afgelopen televisieseizoen waren Meis en Janzen ook tegelijkertijd op televisie te zien in Duitsland. Meis scoorde toen met de start van het achtste seizoen van Let's Dance op RTL een stuk hoger.

Toen keken 4,8 miljoen Duitsers naar de dansshow waarmee ze de strijd won van Janzen, die met haar debuut op de Duitse televisie 3 miljoen kijkers aan zich wist te binden met de start van het Duitse The Voice Kids.

Superkids, bedacht door Talpa, wordt in Duitsland gepresenteerd door Johanna Klum. Anderen in de jury zijn alpineskiër Felix Neureuther en zanger Henning Wehland.