Jan Kooijmans kans op de Zilveren Televizier-Ster is mogelijk verprutst. Hij wordt mogelijk gediskwalificeerd vanwege het uitloven van een beloning in ruil voor stemmen.

De presentator en acteur beloofde donderdagavond op Twitter een figurantenrol in de serie Bluf in ruil voor een stem en dat mag volgens de regels van Televizier niet. Mogelijk wordt Kooijman gediskwalificeerd.

Het is nu aan de bij de verkiezing betrokken notaris of Kooijman nog kans maakt op de prestigieuze tv-prijs."Een notaris gaat altijd na of de procedure goed is verlopen", licht Jeroen de Goeij, chef redactie van Televizier, toe.

Volgens De Goeij is "de druk van de ketel" nu Kooijman zijn tweet heeft verwijderd. Het lijkt hem sterk dat de presentator en acteur door het akkefietje geen kans meer maakt op de Zilveren Televizier-Ster. "In de eerste periode is alles wel eerlijk verlopen. Maar ik ga er niet over, het is aan de notaris."

Rebelse jongen

Televizier heeft dit jaar een nieuwe regel: in ruil voor stemmen mag geen beloning in het vooruitzicht worden gesteld. "Weet ik veel", zei Kooijman in RTL Boulevard. "Er werden al termen als diskwalificatie geroepen, ik werd er een beetje rebels van."

Toch verwijderde hij op verzoek van Televizier de tweet waarin hij een figurantenrol beloofde in ruil voor een stem. "Omdat ik een brave jongen ben. Ik wil hem op zich best wel winnen, maar dat was het hele punt niet. Het was gewoon een leuk Twitter-rondje."

Televizier maakte eerder deze week een tussenstand van de Zilveren Televizier-Sterren bekend. Bij de acht grootste kanshebbers zit Kooijman vooralsnog niet. De Zilveren Televizier-Ster Man wordt, net als onder meer de Zilveren Televizier-Ster Vrouw en de Gouden Televizier-Ring, op 15 oktober uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala.