Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Badr Hari blijft op vrije voeten

Badr Hari mag zolang het hoger beroep in zijn zaak loopt, op vrije voeten blijven. Dat oordeelt het gerechtshof in Amsterdam vrijdag. Het Openbaar Ministerie (OM) vroeg het hof eerder deze week om de kickbokser direct weer in voorlopige hechtenis te nemen, uit angst dat hij naar zijn huidige woonplaats Marrakech zou vluchten.

Lees het hele artikel

Nick en Simon zetten Duitsland-project voorlopig in de vriezer

Nick en Simon laten hun plannen om Duitsland te veroveren voorlopig in de vriezer staan. Het Volendamse muziekduo wil zich volledig richten op de Nederlandse markt.

Vorig jaar maart lanceerden Nick Schilder en Simon Keizer hun eerste Duitstalige clip. Kort daarop verscheen hun eerste Duitstalige album Ein Neuer Tag en een toer dwars door Duitsland. Maar de oosterburen zullen voorlopig moeten wachten op een navolging van het buitenlandse avontuur. 

Lees het hele artikel

Justin Bieber feest met Martin Garrix in Amsterdam

Justin Bieber was donderdagavond in Amsterdam met dj Martin Garrix. De twee muzikanten plaatsten foto's van hun samenzijn op social media.  "Had veel plezier gisteren", schrijft Bieber bij een Instagram-foto van hemzelf en Garrix op een balkon in Amsterdam. Hij verklaarde ook de liefde aan de Nederlandse dj: "Ik hou van je."

Lees het hele artikel

Geen strafzaak tegen Lil' Kleine na excuses

Het gedrag van rapper Lil' Kleine eind vorige maand bij een festival in Hilversum on Air krijgt geen vervolg. Het Openbaar Ministerie heeft dit vrijdag laten weten na een gesprek tussen de rapper en de officier van justitie.

Lil' Kleine heeft daarin gezegd dat als hij het over kon doen, hij het niet meer zou doen. Zijn opstelling was voor het OM voldoende om de strafzaak te seponeren.

Lees het hele artikel

Downton Abbey-acteur toegevoegd aan cast Game of Thrones

Downton Abbey-acteur James Faulkner heeft een rol in het zesde seizoen van Game of Thrones. Hij speelt de vader van Samwell Tarly.

De hele Tarly-familie is nu compleet: naast Samwell, die al sinds het begin van de serie te zien is, zijn ook vader, moeder en dochter nu bekendgemaakt. Broer Dickon wordt gespeeld door Freddie Stroma, zo werd eerder al duidelijk.

Lees het hele artikel