Dirk Zeelenberg is niet van plan zich enkel te laten leiden door reacties op zijn presentatiedebuut bij SBS. De acteur begint zondag als presentator bij Thuis op Zondag en heeft er zin in.

"Natuurlijk ben ik benieuwd naar de reacties, maar ik ga me er niet door laten sturen. Ik heb nog veel te leren en dus zal het natuurlijk niet allemaal goed gaan in de eerste uitzending", aldus Zeelenberg in een interview met NU.nl.

"Het is noemenswaardig dat SBS dit aan durft. Mij meteen live daar neerzetten is natuurlijk een risico. Ik word echt voor de leeuwen gegooid en moet me daar uit zien te redden, maar SBS heeft vertrouwen in me en dat voelt goed. Ik ben een acteur en onderschat het ook niet: presenteren is een vak en ik moet nog veel oefenen."

De acteur, onder andere bekend van zijn rol in Divorce, presenteert vanaf zondag wekelijks een middagprogramma met Kim-Lian van der Meij. Presentatielessen krijgt hij niet, coaching wel en hij luistert goed naar zijn collega.

"Kim-Lian is de jonge oude rot in het vak, ik kan nog heel veel van haar leren en ga dat denk ik ook doen."

Life 4 You

Thuis op Zondag toont overeenkomsten met Life 4 You: de uitzendtijd, de sfeer en zelfs de kok is hetzelfde (Sandra Ysbrandy). Zeelenberg snapt dan ook dat mensen de programma’s met elkaar zullen vergelijken, maar hoopt dat de kijker coulant is.

"Ik heb Carlo en Irene heel hoog zitten en doe ook echt niet alsof Kim-Lian en ik hen kunnen vervangen. Op dat niveau zijn wij gewoon nog lang niet. Men heeft het over ons als een 'duo', maar dat zijn we natuurlijk nog niet. We kennen elkaar net. Het klikt, maar dat is pas het begin."