De voorbereidingen voor de benefietactie Serious Request van 3FM beginnen vrijdagmiddag al in Heerlen. Daar staat eind dit jaar het Glazen Huis, waarin drie dj's zich zes dagen lang opsluiten zonder te eten en 24 uur per dag radio maken.

Afgelopen zaterdag vertrok een groep Heerlense ambtenaren voor een fietstocht van ruim 1000 kilometer langs alle steden waar in het verleden het Glazen Huis stond. Op die manier wilden ze Nederland wakker schudden om in actie te komen voor de jaarlijkse actie van de radiozender. Onderweg haalden zij geld op. De ambtenaren keerden vrijdagmiddag terug in de Limburgse stad.

Op het Pancratiusplein, waar het Glazen Huis komt te staan, vindt verder vrijdagavond nog de 'Serious Kick-Off' plaats, in aanwezigheid van 3FM-dj Sander Hoogendoorn. Het muziekfeestje duurt tot middernacht.

Serious Request draait dit jaar om de toekomst van jongeren in oorlogsgebieden. De opbrengst gaat naar miljoenen kinderen en jongeren in Syrië, Zuid-Soedan, Jemen, de Centraal Afrikaanse Republiek en Gaza/Westelijke Jordaanoever.