Het moederbedrijf van tv-producent Blue Circle neemt per 1 oktober het tv-bedrijf No Pictures Please van Ewout Genemans over. FremantleMedia Netherlands heeft een meerderheidsbelang in de onderneming genomen.

Dat maakt het bedrijf donderdag bekend.

No Pictures Please is bekend van programma's als Ik heb het nog nooit gedaan, Passie in de polder en Fans!. Programma's als RTL Boulevard en Boer zoekt Vrouw komen uit de koker van Blue Circle. Met de aankoop wil Blue Circle haar positie in het medialandschap versterken en groeien op het digitale vlak.

Georgette Schlick, CEO Blue Circle: "No Pictures Please staat bekend om haar spraakmakende formats. Ewout Genemans belicht met de door zijn bedrijf ontwikkelde en geproduceerde programma’s op het eerste gezicht alledaagse onderwerpen die uiteindelijk toch niet zo gewoon zijn. Ik verheug mij dan ook enorm op deze samenwerking!"

Toekomst

Ewout Genemans zelf is ook enthousiast: "Door de samenwerking met Blue Circle kan No Pictures Please haar verdere groeiambities vormgeven. Ook het gezamenlijk optrekken in digitale activiteiten is voor ons een volgende stap. Ik kijk dan ook vol enthousiasme uit naar de toekomst."

No Pictures Please blijft zelfstandig bestaan en Genemans blijft algemeen directeur. Wel is zijn bedrijf vanaf 1 oktober gevestigd op hetzelfde adres als Blue Circle.