De Persgroep sluit de voormalige drukkerij van Wegener in Apeldoorn. Daardoor verliezen 136 mensen hun baan.

Het bedrijf bevestigt de reorganisatieplannen woensdag, nadat eerder vakbond CNV er melding van had gemaakt. Het personeel is inmiddels ingelicht over de reorganisatie.

Vanaf 1 maart 2016 sluit de drukkerij volgens de vakbond de deuren.

In Apeldoorn drukt De Persgroep enkele regionale kranten en wordt er commerdieel drukwerk uitgevoerd. Deze activiteiten worden verplaatst naar drukkerijen in Amsterdam, Den Haag en het Brabantse Best. Daar werken in totaal 340 mensen.

De Persgroep heeft ervoor gekozen om de drukkerijen met de modernste persen open te houden. De drukkerij in Apeldoorn valt daar niet onder.

"Het is toch elke keer weer een schok als een drukkerij door digitalisering van de media de deuren moet sluiten", aldus onderhandelaar Arie Kasper van CNV.

'Regelrechte ramp'

"Voor de betrokken vakmensen is het natuurlijk een regelrechte ramp. Gelukkig ligt er voor hen wel een sociaal plan van goed niveau, met scholing en begeleiding naar ander werk."

De Persgroep kampt met een overcapaciteit bij de drukkerijen. De advertentie-inkomsten en ook de oplages dalen. "Er moest dus ingegrepen worden", aldus CNV. "CNV Media zal zich de komende tijd richten op een zorgvuldige invulling en uitvoering van het sociaal plan en haar leden persoonlijk daarbij helpen."