Erik de Zwart wil geen medewerking verlenen aan de viering van het vijftigjarige jubileum van Radio 3FM. De voormalige 3FM-dj vindt dat er helemaal niets te vieren valt. "3FM voegt niets toe aan huidige aanbod."

Dat zegt De Zwart tegen De Telegraaf. Volgens de 58-jarige zal hij niet meewerken aan 'een commerciële reclamecampagne van de concurrent'.

Radio 3FM viert in oktober haar vijftigjarige bestaan, maar zal dit niet in aanwezigheid van oud-medewerker De Zwart doen. De Zwart is op dit moment stationdirecteur van Radio Veronica en was in de jaren tachtig en negentig dj bij 3FM, dat toen Hilversum 3 werd genoemd.

'Niet meer nodig'

Volgens De Zwart valt er helemaal niets te vieren. "Hilversum 3 is ooit bedacht als alternatief voor de toenmalige zeezender Radio Veronica. Dat is al lang niet meer nodig; er zijn voldoende commerciële muziekstations in Nederland."

"3FM, maar ook Radio 2, voegen niets toe aan huidige aanbod. Nog steeds zit er bijna elk uur een andere club, met een andere kleur en een andere mening. De publieke omroep zegt graag te willen verbinden, nou, in mijn ogen is het eerder een splijtzwam."

Ook zou De Zwart twijfelen aan de functie van de zender.

"En ik voel er weinig voor om mee te doen aan een met belastinggeld gefinancierd feestje. Als ze echt iets voor het publiek willen doen, kunnen ze beter de programma's van Radio 5 per direct op Radio 2 uitzenden, voor de oudere doelgroep. De helft van Nederland is vijftigplus."