Nance Coolen is de nieuwste co-presentatrice van het woonprogramma RTL Woonmagazine, maar geeft toe "totaal geen verstand" van interieur te hebben.

Dat vertelt ze in gesprek met NU.nl.

"Ik heb wel een idee van wat een goede smaak zou zijn, maar als ik een bezoekje breng bij iemand thuis dan denk ik al gauw: zij heeft het veel leuker ingericht. En dan baal ik van mezelf", vertelt de 41-jarige presentatrice.

Bij RTL Woonmagazine heeft Coolen een rol als aanspreekpunt. "Ik ben een soort probleemoplosser. Nou ja, ik ben wel meer: observator, ik ben meelevend, begripvol, ga zo maar door. Gelukkig heb ik in het verleden bij SBS veel woonprogramma's gepresenteerd."

Een kijker

De presentatrice voelt zich als het ware een kijker. "Dat maakt mijn rol zo leuk. Ik ben eigenlijk een televisiekijker in het programma. Wat de kijker denkt, is wat ik vertaal en vraag. Ik merk ook aan mezelf dat ik bijvoorbeeld, net als de kijker, allemaal tips overneem die in het programma gegeven worden."

Coolen vertelt ook dat niet alle programma's aan haar besteed zijn. "Laat mij geen talkshow doen, zoiets is niets voor mij. Geef mij licht amusement, entertainment, maar ook zware programma's. Denk aan Puur Geluk", vertelt ze.

'Meer Nance'

Het programma Puur Geluk laat volgens Coolen zien wie zij echt is. "Het laat meer Nance zien dan de kijkers gewend zijn. Dat merkte ik ook aan de reacties. Het was een zwaar, maar heel fijn programma om te doen."

Of er een soortgelijk programma op de planning staat, is volgens Coolen nog onbekend. Momenteel heeft ze het al druk zat. "RTL is mij goedgezind", zegt ze lachend. "Ze vragen me veel voor dingen."

RTL Woonmagazine wordt zaterdag om 18.55 op RTL 4 uitgezonden.