De talkshow RTL Late Night zal maandag tijdens een speciale uitzending in het teken staan van de vluchtelingenstroom. De NPO doet hetzelfde met een uitzending op woensdag.

Dat heeft presentator Humberto Tan bekendgemaakt in de uitzending donderdagavond.

Deze uitzending wordt met het Rode Kruis gemaakt. Concreet is nog niet precies duidelijk hoe de uitzending er uit zal zien. Maar er wordt gedacht aan hulpverleners, maatschappelijke organisaties, bekende Nederlanders en particuliere initiatieven, die een rol moeten gaan spelen.

Ook muziek zal een centrale plek in de uitzending krijgen. Ook zal worden opgeroepen geld te doneren om de vluchtelingen te helpen.

"We praten over een probleem waar we de omvang niet van kunnen bevatten. Ik kan ook niet veel doen, maar ik heb wel een instrument tot mijn beschikking en dat is dit programma. Ik denk dat het goed is om aanstaande maandag een avondvullend programma te maken waarin de vluchtelingen centraal staan", aldus Tan.

NPO

Jeroen Pauw zal woensdagavond op de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) een programma presenteren onder de titel: De grens bereikt. Dat zal om 20.30 uur worden uitgezonden, maakte Pauw donderdag bekend.

Het programma wordt opgenomen in de studio van zijn talkshow. Het is nog niet duidelijk hoe de uitzendingen aandacht zullen besteden aan het probleem.