Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Katja Schuurman wil serieuze programma's blijven maken

Katja Schuurman hoopt met het programma Alles voor je kind iets moois neer te zetten. Ze wil graag serieuze programma's blijven maken.

De veertigjarige presentatrice en actrice noemt Louis Theroux als voorbeeld. "Het lijkt me te gek om programma's à la Louis Theroux te maken. Dat je dan in andermans leven mag duiken vind ik te gek. Er staan een aantal programma's in de planning die daarop aansluiten en wie weet gaan we daarmee door."

Lees het interview

Recensie: Straight Outta Compton is boeiend verhaal over branieschoppers

'Fuck tha Police!' Straight Outta Compton is een prima biopic over een van de belangrijkste en meest controversiële rap-formaties van de jaren tachtig.

N.W.A. (Niggaz With Attitudes) liet niet met zich sollen. "Fuck that shit, cause I ain't the one for a punk motherfucker with a badge and a gun to be beating on."

Lees de recensie

1,9 miljoen mensen zien Tussen Kunst & Kitsch-debuut Frits Sissing 

1,9 miljoen mensen hebben woensdagavond naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Tussen Kunst & Kitsch gekeken. Frits Sissing presenteerde het programma voor de eerste keer.

Nelleke van der Krogt kondigde vorig seizoen, na dertien jaar het programma te hebben gepresenteerd, te vertrekken. In de eerste aflevering die door Frits Sissing werd gepresenteerd, werd oud werk van Karel Appel ontdekt. 

Lees het hele artikel

Regisseur vindt video Taylor Swift niet racistisch

Joseph Kahn, de regisseur van Taylor Swifts video Wildest Dreams, ontkent dat de clip racistisch is. Tegenstanders oordeelden dat er alleen witte mensen in de clip, die in Afrika is opgenomen, te zien zijn. 

In de video speelt de popzangeres een actrice in de jaren vijftig die in Afrika verliefd wordt op haar tegenspeler. 

Lees het hele artikel

'Homeland-acteur is goede vervanging Paul Walker in Hitman 47'

Het overlijden van acteur Paul Walker heeft weinig invloed gehad op de tweede verfilming van het computerspel Hitman. Homeland-acteur Rupert Friend vervangt de oorspronkelijke hoofdrolspeler van het tweede deel.

Oorspronkelijk was Paul Walker gecast als huurmoordenaar Agent 47, maar de Fast and the Furious-ster overleed eind 2013 op 40-jarige leeftijd bij een auto-ongeluk. Walker werd vervangen door Homeland-acteur Rupert Friend.

Lees het interview

Bryan Cranston vergelijkt bekendheid met zwanger zijn 

Breaking Bad-acteur Bryan Cranston denkt dat bekend zijn een beetje te vergelijken is met zwanger zijn. "Mensen denken dat ze je gewoon maar mogen aanraken."

"Beroemd zijn is een beetje als een zwangere vrouw zijn. Mensen denken dan dat ze hun hand op je buik mogen leggen en kunnen roepen 'oh je krijgt een jongetje! Het is alsof een volslagen vreemde je liefkoost", aldus Cranston.

Lees het hele artikel

Justin Bieber verklaart huilbui tijdens MTV Awards 

Justin Bieber brak na zijn optreden tijdens de MTV Video Music Awards afgelopen zondag in tranen uit. Aan talkshowpresentator Jimmy Fallon laat hij weten dat hij overweldigd werd door het moment.

"Alles kwam zo hard binnen. Het optreden, ik was een beetje slordig waardoor ik teleurgesteld was, maar ook de steun die ik daarna van iedereen voelde", aldus de 21-jarige tegen Fallon. 

Lees het hele artikel

Nickelodeon overweegt terugkeer Hey Arnold! en Rugrats 

De zender Nickelodeon overweegt om Hey Arnold! en Rugrats nieuw leven in te blazen.

De zender kijkt momenteel naar de mogelijkheden. "We hebben een kijkje genomen in onze zogenaamde bibliotheek. Mogelijk kunnen we wat nieuws doen met de series die zo geliefd waren", vertelt Hicks. "Denk hierbij aan een nieuw jasje voor die series."

Lees het hele aritkel