Froukje de Both heeft er geen enkel probleem mee als mensen haar associëren met woonprogramma's. "Ik ken mijn eigen kracht."

Dat zegt de presentatrice in een interview met NU.nl.

De Both begint aan haar eerste seizoen Eigen Huis & Tuin en presenteert al langer TV Makelaar, in het verleden presenteerde ze ook TV Woonmagazine. Waar RTL-collega Nicolette Kluijver baalt van haar 'seks-imago', heeft De Both geen enkel probleem met haar 'woon-imago'. Hoewel woontitels een belangrijk onderdeel zijn van het cv van de presentatrice, kiest ze niet bewust voor woonprogramma's.

"Ik ben me er wel bewust van, maar het is niet zo dat ik een programma kies omdat het over wonen gaat. Het moet bij me passen en dat is het geval bij Eigen Huis & Tuin. Wonen kleeft aan me, ik heb er ook affiniteit mee. Waarom zou ik het dan uit de weg gaan?"

Team

De 43-jarige presentatrice voegt zich bij het team van Eigen Huis & Tuin en gaat samen met Lodewijk Hoekstra, Thomas Verhoef, Tom Groot, Martine Both en Evelyn Struijk het nieuwe seizoen maken. Bang dat het chaotisch wordt met zoveel mensen is De Both niet.

"Nee hoor, helemaal niet juist. Ik denk dat mensen het zelfs stukken gestructureerder zullen vinden: we zitten met zijn allen in een woning die we opknappen en samen werken we aan grote projecten. Voor de kijker is ook meteen duidelijk wie wat doet en ze zien steeds waar we zijn. En doordat we met meer zijn, kunnen we ook grotere dingen aanpakken."

Nieuw

Eigen Huis & Tuin is voor de presentatrice niet het enige nieuwe programma waar ze aan werkt: ook Extreem Jaloers, waarin ze koppels volgt waarin één van de partners jaloerse gevoelens heeft behoort tot haar resume. Die afwisseling vindt De Both belangrijk.

"Er is nog zoveel wat ik wil maken, ik heb nog heel veel ideeën. Belangrijk vind ik dat ik in ieder programma in zijn waarde laat en echt dienstbaar ben voor het programma."

Eigen Huis & Tuin is elke zaterdag om 18.05 bij RTL4 te zien