Boer Tom zet na Boer zoekt Vrouw zijn televisiecarrière vanaf zaterdag voort als tuinman in Eigen Huis & Tuin, maar is nog niet bezig met hoe en of hij daarnaast op televisie verschijnt. "Ik hoef ook eigenlijk helemaal niet op tv."

Dat vertelt Tom Groot in een interview met NU.nl.

"Na Boer Zoekt Vrouw ben ik niet bezig geweest met hoe ik weer op televisie zou verschijnen. Eigen Huis & Tuin kwam echt per toeval op mijn pad. En nee, ik denk niet al na over hoe ik dan mijn carrière kan voortzetten. Ik heb al werk", aldus Groot, die zijn eigen tulpenkwekerij heeft.

De boer werd bekend door zijn optreden in Boer Zoekt Vrouw, waar hij op zoek ging naar een nieuwe liefde met wie hij samen op zijn kwekerij kon gaan wonen. Het praten over zijn gevoelens tijdens het programma ging hem goed af, maar Groot denkt niet dat de kijker daar nog iets van terug zal zien in Eigen Huis & Tuin.

"Het leuke is dat het nu niet over mij gaat, of mijn persoonlijke leven, maar over mijn vakgebied. Ik mag vertellen over dingen waar ik normaal gesproken toch al mee bezig ben. En ik leer ook weer dingen bij: ik moet me verdiepen in allerlei technieken en nieuwe producten. Ik vind het echt heel leuk dat ik dat nu kan laten zien."

Presenteren

Hoewel Groot niet onbekend is met het verschijnen op televisie, is presenteren wel nieuw voor hem. Via RTL wordt hij daarin gecoacht, maar ook van collega's Lodewijk Hoekstra en Thomas Verhoef leert hij veel.

"Het leuke is dat zij hier ook maar ingerold zijn. Zij hebben ook geen theateropleiding gehad ofzo. Dat maakt dat het heel gezellig is: we zitten allemaal een beetje op dezelfde manier in dit vak en kunnen elkaar daarin vinden. Zij doen het natuurlijk wel al veel langer, maar dat is alleen maar fijn: ze geven me tips hoe ik zo goed mogelijk kan presenteren", aldus Groot. 

Aandacht

Tom Groot werd tijdens zijn deelname aan Boer Zoekt Vrouw tot 'hunk' bestempeld en door roddelbladen lastiggevallen op zijn eigen woonerf. Nu het seizoen is afgelopen is de rust teruggekeerd, maar de boer wordt nog steeds herinnerd aan de verhalen die de bladen over hem schreven. Zo schreef de Telegraaf dat zijn deelname aan het datingprogramma alleen zou zijn omdat hij bekend wilde worden.

"Nee, ik wil niet beroemd zijn. Als dat echt zo zou zijn, had ik dat ook op allemaal andere manieren kunnen doen. En dat ze dat schreven, daar schrok ik echt van. Alle aandacht door dat programma was heel heftig. Dat ze zomaar dingen over je verzinnen, dat had ik niet verwacht", zegt Groot daar nu over.

Bang dat dergelijke verhalen weer terugkomen nu hij opnieuw op televisie verschijnt, is de boer niet. "Het gaat niet meer om mij, het gaat om het vak. Dus ja, misschien schrijven ze nog wel eens iets over me, maar het zal denk ik stukken minder zijn dan een half jaar geleden."

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen Eigen Huis & Tuin is zaterdag om 18.05 uur te zien bij RTL4.