Nicolette Kluijver hoopt dat ze in het nieuwe tv-seizoen verlost raakt van het stigma dat ze alleen programma’s over seks maakt. De presentatrice vindt het irritant dat mensen haar voornamelijk associëren met programma’s over seks.

"Ik maak immers ook Expeditie Robinson, maar dat onthouden mensen niet zo", zegt Kluijver die bij RTL5 het gezicht werd van Adam zkt. Eva en met Goedele Liekens een tweede seizoen van Sex Academy maakt.

"Ik heb zelf ook stomme fouten gemaakt", erkent Kluijver. "Ik dacht in het voorjaar bij de reeks Seksverslaafd dat mensen wel zouden begrijpen dat het een serieuze documentaire is, die ik zelf graag wilde maken. Maar in the end ben je in de ogen van veel mensen weer een programma over seks aan het maken. Ik vind het juist leuk geen gepolijste presentatrice te zijn en ben supertrots dat mijn pakket bij RTL zo divers is."

Duopresentatie

De presentatrice debuteert woensdagavond met een spelshow. Samen met Rick Brandsteder presenteert ze Van je vrienden moet je het hebben.

De twee leerden elkaar vorig jaar kennen tijdens Expeditie Robinson, waarin Brandsteder kandidaat was.

"Er is een klik tussen ons. We kunnen het goed met elkaar vinden", aldus Brandsteder. Kluijver noemt duopresentatie het moeilijkste wat er is. Ze zegt tips te hebben gevraagd aan Brandsteder, die met zijn vader meer ervaring als showmaster heeft.

"Het is hem met de paplepel ingegoten natuurlijk. Hij heeft me goed op weg geholpen. Een studioshow is een ander tak van sport, maar toen ik het decor zag dacht ik dat ik jarig was, wat een cadeau!", aldus Kluijver.

Brandsteder: "In een studio ligt er veel meer druk op dan als je op straat lekker met een camera op pad bent. Ik kon Nicolette wel geruststellen. Ik heb haar gezegd 'wacht maar tot je opkomt en de adrenalinestoot die je daarvan krijgt. Dan zit je er helemaal in.'"