Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Halina Reijn heeft 'eeuwige fetisj om meisjesachtig te zijn' 

Halina Reijn heeft naar eigen zeggen weleens een heel harde gelaatsuitdrukking, daar heeft ze moeite mee. "Mijn ideaalbeeld is een blank canvasachtig sweety peachy gezicht, maar soms zie ik een rare feeks."

"Dat harde aspect van mijn gezicht vind ik af en toe echt moeilijk. Ik heb een eeuwige fetisj om meisjesachtig te zijn."

Lees het hele artikel

David Duchovny vindt artikelen over zichzelf 'deprimerend' 

David Duchovny heeft nog nooit een recensie of artikel over zichzelf gelezen. "Het is een directe weg naar een depressie", zegt de acteur en schrijver in gesprek met NU.nl.

Duchovny werd in de jaren negentig beroemd door zijn rol in de sciencefictionserie X-Files. De 55-jarige acteur was daarna jarenlang te zien in de komedieserie Californication, waarin hij schrijver en vrouwenverslinder Hank Moody speelde.

Lees het interview

Wibi Soerjadi kwaad op De Telegraaf 

Wibi Soerjadi is boos op De Telegraaf. De krant schreef zaterdag over de financiële malaise van de pianist, maar haalde daar volgens Soerjadi allerlei dingen aan die niet kloppen.

Soerjadi vertelde eind augustus dat hij is opgelicht door zijn voormalig manager en daardoor zo'n 70.000 euro te zijn misgelopen. De Telegraaf schreef dat de pianist een openstaande rekening had bij zijn manager en dat Juri Hoedemakers naar eigen zeggen recht had op dat geld.

Lees het hele artikel

Hoofdredactrice Hilmar Mulder van Elle naar Libelle 

Hilmar Mulder is de nieuwe hoofdredacteur van weekblad Libelle. Zij volgt Franka Stuy op, die vorige week haar vertrek bekendmaakte.

Mulder vertrok bij Sanoma in 2014 en werd hoofdredacteur bij modetijdschrift Elle. Per 1 oktober keert zij weer terug.

Lees het hele artikel

Rihanna wil tien jaar in muziekindustrie vieren

Rihanna is van plan haar tienjarige jubileum in de muziekindustrie groots te gaan vieren. De zangeres wil nog voor het einde van 2015 de release van haar album Music of the Sun vieren.

In 2005 kwam het eerste album, waar onder andere Pon de Replay op stond, uit en stond wereldwijd in hitlijsten. Sindsdien heeft Rihanna zeven albums uitgebracht en acht Grammy's gewonnen. De 27-jarige zangeres weet nog niet hoe ze het jubileum gaat vieren.

Lees het hele artikel

Daniel Craig hoopt dat James Bond minder seksistisch wordt

Daniel Craig hoopt dat de nieuwste Bondfilm Spectre vrouwvriendelijker is dan eerdere delen. De acteur vindt het belangrijk dat de vrouwelijke rollen meer inhoud hebben.

Spectre, alweer de 24e Bondfilm, is het vierde en waarschijnlijk het laatste deel waarin Craig de rol van de charmante geheim agent speelt. De afgelopen jaren heeft de filmreeks weleens kritiek gekregen op de manier waarop vrouwen worden geportretteerd.

Lees het hele artikel

Lil' Kleine belooft niet meer middelvinger op te steken richting politie

Lil' Kleine heeft burgemeester Pieter Broertjes beloofd niet meer een middelvinger op te steken richting de politie.

De rapper was op bezoek bij de burgemeester van Hilversum. "Hij heeft gezegd dat 'ie het niet vond kunnen", aldus Jorik Scholten, zoals de rapper heet. "Ik heb de belofte gedaan om het niet meer te doen", verwijst hij naar het opsteken van een middelvinger richting de politie. Hij gaat fans ook niet meer oproepen om hun middelvinger op te steken.

Lees het heel artikel

Jan de Hoop moet RTL Ontbijtnieuws overslaan wegens gekneusde rug 

Presentator Jan de Hoop kampt met een gekneusde rug en moet daarom de uitzending van RTL Ontbijtnieuws komende woensdag overslaan.

"De rug is gekneusd en pijnlijk. Morgen even geen Ontbijtnieuws. Lieve help", schrijft hij. Dinsdagochtend heeft De Hoop het programma nog gepresenteerd, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Lees het hele artikel