Het leek even de nachtmerrie van iedere televisieregisseur te worden, maar MTV was achteraf erg blij met de lange speech van Kanye West op de MTV Video Music Awards.

Dat meldt TMZ.

West mocht volgens het draaiboek twee minuten lang een speech geven bij het accepteren van zijn carrièreprijs, de Michael Jackson Vanguard Award. Het werden er uiteindelijk twaalf en ondanks dat hij weinig goede woorden over had voor prijzenfestijnen en MTV zelf, greep het station niet in.

Volgens insiders was de speech daarvoor te vermakelijk en zou West zelfs overladen zijn met complimenten van een van de MTV-bazen. Het station overweegt naar verluidt zelfs om West volgend jaar het evenement te laten presenteren.

De rapper werd het gesprek van de dag nadat hij - naar eigen zeggen onder invloed van een jointje - een onsamenhangende speech afsloot met de mededeling dat hij mee wil doen aan de presidentsverkiezingen van 2020.

Hij leverde daarmee een goede dienst voor het televisiestation: de VMA's brak door West een record op Twitter door het meest besproken niet-sportieve televisie-evenement van Amerika te worden.