Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Scream-regisseur Wes Craven (76) overleden

De Amerikaanse regisseur Wes Craven is zondag op 76-jarige leeftijd overleden. Craven werd bekend met horrorfilms als A Nightmare on Elm Street en Scream.

Het overlijden van de regisseur werd bekendgemaakt door zijn familie. "Onze harten zijn gebroken", lieten zij weten in een verklaring. Craven is in zijn woonplaats Los Angeles overleden aan de gevolgen van hersenkanker.

Lees het hele artikel

Taylor Swift wint Video van het Jaar tijdens MTV Video Music Awards

Taylor Swift heeft zondag tijdens de MTV Music Video Awards (VMA's) de prijs voor beste videoclip van het jaar gewonnen. De zangeres kreeg de prijs voor de clip bij het nummer Bad Blood.

Swift pakte eerder op de avond ook de prijzen voor beste vrouwelijke clip (Blank Space) en beste pop-clip (Blank Space).

Lees het hele artikel

Joop Braakhekke had inzinking 

Joop Braakhekke heeft 'een inzininking' gehad, nadat bij de bekende Nederlandse kok onlangs een tumor bij zijn alvleesklier werd ontdekt.

Hoewel Braakhekke eerst optimistisch was, vertelt hij De Telegraaf nu dat het 'iets minder' met hem gaat.

Lees het hele artikel

James Bond-schrijver vindt filmpersonage 'te zwak'

De officiele opvolger van James Bond-schrijver Ian Fleming, Anthony Horowitz, vindt het personage dat filmmakers neerzetten maar niets. "Bond is te zwak in Skyfall. En dat hoort niet."

Horowitz noemt Daniel Craig, die James Bond momenteel speelt, een geweldige acteur en een geweldige Bond. "Hij was fantastisch in Casino Royale (uit 2006 red.), maar Quantum of Solace, daar ging alles mis. Skyfall is mijn minst favoriete James Bond-film. Het is de enige Bond-film die ik nooit goed heb gevonden."

Lees het hele artikel

Wereldkampioen Dafne Schippers gaat niet met geld 'smijten' 

De verse wereldkampioen Dafne Schippers is niet van plan haar winstpremies uit het raam te 'smijten'. "Het geld is hartstikke lekker. Maar ik ga er niet anders door leven."

Schippers won afgelopen vrijdag in China de wereldtitel op de 200 meter. Eerder in het toernooi won ze een zilveren medaille op de 100 meter sprint.

Lees het hele artikel

RTL 5 zoekt 'lelijke eendjes' voor nieuw programma 

RTL 5 is voor een nieuw tv-programma op zoek naar mensen die onzeker zijn over hun uiterlijk.

Voel jij je lelijk en heb je geen zelfvertrouwen?", twittert de zender. Op de website van de zender kunnen mensen zich opgeven voor het programma Lelijke Eendjes. Zij maken kans op een metamorfose. 

Lees het hele artikel

President Obama in survivalserie van avonturier Bear Grylls 

Barack Obama wordt de allereerste president van de Verenigde Staten die meedoet aan de survivalserie van avonturier Bear Grylls, die in Nederland met zijn programma's regelmatig op Discovery Channel te zien is.

Zender NBC kondigde de deelname van Obama aan nadat bekend werd dat de president een bezoek gaat brengen aan de Amerikaanse staat Alaska. President Obama gaf onlangs de berg Mount McKinley een andere naam: Denali.

Lees het hele artikel

Twee nieuwe Star Wars: The Force Awakens-personages bekend

In een winkel van de supermarktketen Walmart zijn speelgoedfiguren van twee nieuwe Star Wars: The Force Awakens-personages gezien.

Het gaat om de personages Sarco Plank en Asty. Sarco Plank komt uit de planeet Jakku, een van de nieuwe planeten in het zevende deel van Star Wars. Mogelijk speelt hij een grote rol in de beginscène van Rey, een van de hoofdpersonages van The Force Awakens.

Lees het hele artikel

Trijntje Oosterhuis wil 'per se' optreden voor geboorte kind 

Hoewel Trijntje Oosterhuis in verwachting is van een kind, wil ze hoe dan ook blijven optreden. 

De zangeres begint over drie weken aan haar tournee. "Dat is weer heerlijk om te doen. Door het hele Songfestival-gebeuren heb ik mijn dit jaar uitgebrachte album niet echt hoorbaar gemaakt voor het publiek. Dat wil ik nu even inhalen", vertelt Oosterhuis.

Lees het hele artikel