"Het is mooi geweest, echt mooi." Met die woorden nam presentator Jack van Gelder zondagavond afscheid als presentator van NOS Studio Voetbal

Hij bedankte Kees Jansma, die volgens hem ''aan de wieg stond'' van zijn komst naar de NOS.

Na afloop van de laatste uitzending met Van Gelder zond de omroep een overzichtsfilmpje uit met de hoogtepunten (in beeld en in woord) van Van Gelder. ''Ik ga echt niet janken hoor'', grapte hij na afloop daarvan.

''Ik ga weg met een goed gevoel. Het was een rationele beslissing. Ik heb gewoon een mooie tijd gehad.''

Jack van Gelder maakte vorige maand bekend over te stappen naar de abonneezender Sport 1.

De digitale betaalzender strikte hem voor de presentatie rondom de UEFA Champions League en de EK kwalificatiewedstrijden. De sportpresentator is toe aan iets nieuws, zo zei hij eerder.

Tom Egbers

In het interlandweekeinde van 6 september presenteert Henry Schut Studio Voetbal. Vanaf de week daarna, vanaf zondag 13 september, zit Tom Egbers (57) op de oude stoel van Van Gelder.

Egbers blijft verder het gezicht van NOS Studio Sport Eredivisie, de wekelijkse uitzending op zondagavond met daarin de samenvattingen van de eredivisiewedstrijden.

Van Gelder zal nog wel een paar keer iets doen voor de NOS: tijdens de EK-kwalificatie-interlands van het Nederlands elftal tegen respectievelijk IJsland (op 3 september) en Turkije (op 6 september).