Frank Evenblij (36) gaat zo goed als zeker naar de nieuwe sportzender van Ziggo. De gesprekken tussen de presentator van onder andere Bureau Sport en het kabelbedrijf zijn in een vergevorderd stadium.

Dat schrijft het AD zaterdag.

Evenblij zal volgens ingewijden samen met Jack van Gelder wekelijks een sportprogramma gaan presenteren. Het programma zou elke maandag, op hetzelfde tijdstip als Voetbal Inside van RTL7, uitgezonden worden.

De voormalig Jakhals kan het nieuws nog niet bevestigen. Hij laat het AD weten dat hij "mogelijk reportages gaat maken voor Sport 1". Over Ziggo kan hij nog niet veel zeggen. "Het lijkt me wel heel leuk. Voorlopig heb ik het druk met programma’s voor de VARA."

Het nieuwe Ziggo Sport is een samenwerking tussen de kabelaar en Sport 1, die tegenwoordig allebei onderdeel zijn van mediagigant Liberty Global. Het kanaal wordt nog dit jaar gelanceerd en is gratis te zien voor de ruim 4 miljoen Ziggo-abonnees. De zender brengt onder meer voetbal, Formule 1, golf, rugby en tennis, maar laat ook hockey, volleybal, basketbal en handbal zien.