Frans Bauer houdt wel van een verrassing. In zijn nieuwe programma What The Frans?!, dat vanaf zaterdag elke week te zien is op NPO 1, staan mensen centraal die hun omgeving versteld willen doen staan. 

“Het gaat er niet om iemand voor de gek te houden, maar het doel is de familie te choqueren", vertelt hij.

Een oma die ineens kan motorcrossen, een politieagent die in maillot deelneemt aan een balletuitvoering en een vrouw die trucs uithaalt op waterski’s. Ze komen allemaal voorbij in What The Frans?!

Sommige nieuwe hobby’s begonnen bij Bauer te kriebelen. “Ik heb veel leuke dingen gezien ondertussen”, zegt de zanger en presentator. “Vaak denk je: dat is mij te moeilijk. Maar als iemand van zeventig kan motorcrossen, dan moet ik het toch ook kunnen.”

Geen grenzen

Volgens Bauer is dat eigenlijk de boodschap van zijn nieuwe programma: er zijn geen grenzen. “Juist de dingen waarvan je zelf denkt dat je ze niet kunt, lukken toch.”

Hoewel Bauer misschien ooit nog eens op een crossmotor of in een sportvliegtuigje kruipt, zijn er dingen die hij nooit zou doen, ook niet om zijn gezin te verbazen. “Ik zou zelf nooit met zo’n bungeekoord gaan springen.”

Rammstein

Bauer heeft naar eigen zeggen al de nodige What The Frans?!-momentjes gehad. “Dat ik ineens een nummer van Rammstein deed, dat had niemand verwacht. Sommige dingen lijken me best leuk om te doen, maar dat ga ik natuurlijk niet vertellen. Mijn vrouw leest ook de krant.”

Voor zijn fans heeft Bauer later dit jaar nog een verrassing in petto: zijn nieuwe album. “Ik kom op een verrassende manier terug. Ik ga wat meer terug naar het levenslied, maar wel op een hele andere manier.”

Ook wat zijn televisiecarrière betreft hoopt Bauer te kunnen blijven overrompelen. “Ik zou ooit nog wel eens een grote surpriseshow willen maken, het publiek verrassen. Mensen echt intens gelukkig maken, dat lijkt me mooi. Maar met de huidige plannen zit dat er waarschijnlijk niet in.”