Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Nieuw nummer Justin Bieber uitgelekt 
   
Justin Bieber telt al weken af naar de release van zijn nieuwe single, maar die is vroegtijdig uitgelekt. Het nummer What Do You Mean, met bijbehorende video, verscheen vrijdag een paar uur te vroeg op internet. 
Volgens de BBC wordt de video keer op keer weer offline gehaald, maar hebben meerdere sites de clip al geplaatst.

Lees het artikel

Hans Klok en Gerard Joling waren tijdlang meer dan vrienden 

Hans Klok en Gerard Joling hebben diverse keren de lakens gedeeld, maar hebben nooit officieel een relatie gehad. "Tegenwoordig heet dat 'friends with benefits'", legt de illusionist uit aan RTL Boulevard
Volgens Klok hadden de twee in hun 'wilde tijd' af en toe seks met elkaar. Hans Klok onthulde eerder dit jaar al met Joling naar bed te zijn gegaan, maar dat ontkende de presentator. 

Tegenwoordig zijn de twee mannen alleen nog vrienden. "We gaan heel vaak naar de kermis in Schagen of naar familie van Gerard of andersom", vertelt Klok.

Lees het artikel

Ellen Page vindt het niet moedig om een homo te spelen 

Ellen Page vindt het beledigend als acteurs moedig genoemd worden om het feit dat ze een rol van een homoseksueel spelen. 

Dat vertelt ze in een interview met Time.

"Als acteurs moedig genoemd worden om LGBTQ-mensen te spelen is dat ronduit beledigend. Ik zal nooit moedig genoemd worden als ik een hetero speel en dat zou ook niet moeten", vertelt Page die zelf begin vorig jaar uit de kast kwam.

Lees het artikel

Carré viert tachtigste verjaardag Paul van Vliet 
   
Koninklijk Theater Carré staat maandag 14 september met een speciale voorstelling stil bij de tachtigste verjaardag van de Haagse cabaretier Paul van Vliet. 

Zijn collega's en vrienden Youp van 't Hek, Jochem Myjer, Herman van Veen en Bert Visscher zullen samen met Van Vliet eenmalig een programma samenstellen in de geest van het rijke oeuvre van Van Vliet.

Lees het artikel

Q-music-dj Martijn Kolkman in Spanje belaagd door homohaters 
   
Martijn Kolkman, dj bij Q-music, zegt in Barcelona belaagd te zijn door homohaters.
Dat meldt hij vrijdag op Instagram.

"In het liberale Barcelona samen met mijn vriend bekogeld met eieren omdat we homo zijn. Waarom?", schrijft hij bij een tweet. "Welkom in het Barcelona van 2015 waar je gewoon wordt aangevallen door mensen die homo's haten."

Lees het artikel

'Grenzeloos Nederlands' is thema Nederlands Film Festival 

Het Nederlands Film Festival (NFF) staat tijdens 35e editie, die eind september plaatsvindt, stil bij de internationale reikwijdte van de Nederlandse film en zijn makers. Het thema is dit jaar daarom Grenzeloos Nederlands.

Dat heeft directeur Willemien van Aalst vrijdag bekendgemaakt.

Lees het artikel