Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Hans Teeuwen stelt dat vrijheid van meningsuiting weg is

De echte vrijheid van meningsuiting is weg. Die conclusie moeten mensen volgens cabaretier Hans Teeuwen durven trekken. "Zoals filmers in dictaturen om de censor heen moesten werken, moeten wij nu creatieve manieren verzinnen om toch te zeggen wat we belangrijk vinden zonder dat we worden doodgeschoten."

Lees het hele bericht

Claudia de Breij neemt duet op met Waylon

Claudia de Breij is met Waylon de studio ingegaan om een duet op te nemen. "Raad eens wie er langskwam in de studio om een heerlijk duet op te nemen?", schrijft De Breij bij de foto. Het is vooralsnog niet bekend om wat voor nummer het gaat.

Lees het hele artikel

Jennifer Lawrence schrijft eigen script met Amy Schumer

Jennifer Lawrence werkt samen met comédienne Amy Schumer aan een eigen filmscript. De twee actrices zitten op hetzelfde "creatieve niveau" waardoor het schrijven heel gemakkelijk gaat. "We zijn bijna klaar met schrijven. Het kwam er echt zo uit. We hebben nu zo'n honderd pagina's."

Lees het hele bericht

KRO-NCRV stelt 'schnabbelcode' in na uitspraak Fons de Poel

De omroep KRO-NCRV heeft nieuwe richtlijnen voor bijklussen gepresenteerd, ruim vier maanden na de omstreden uitspraak van Fons de Poel in Brandpunt. De nieuwe richtlijnen stellen dat journalistieke medewerkers van de omroep "in beginsel geen nevenwerkzaamheden voor niet-journalistieke organisaties" mogen doen.

Lees het hele artikel

Linda Hakeboom nieuw gezicht Spuiten en Slikken op Reis

Linda Hakeboom, bekend van onder andere Rambam, is het nieuwe gezicht van Spuiten en Slikken op Reis. Aan NU.nl laat de presentatrice en documentairemaakster weten het "heel gaaf en spannend" te vinden om mee te werken aan het programma. 

Lees het hele bericht