Humberto Tan heeft er geen probleem mee als zijn dochter Julia (15) in zijn voetsporen treedt en kiest voor een carrière in de showbusiness.

Dat zegt de RTL Late Night-presentator tegen NU.nl.

"Ze is jong, dus de keuze is nog niet aan de orde, maar als ze uiteindelijk kiest voor de showbusiness, vind ik dat goed", zegt Tan. Hij is niet bang voor de effecten van een hoge werkdruk op zijn dochter. "Dat is niet alleen in de entertainmentwereld zo. Welk werkveld je ook kiest, je moet bereid zijn om kei- en keihard te werken als je iets wilt bereiken."

Tan en zijn dochter namen als danspaar deel aan het programma Dance, Dance, Dance, dat vanaf begin september wordt uitgezonden bij RTL4.

Volgens de presentator heeft hij zijn dochter zien groeien dankzij het programma. "Ze heeft keihard gewerkt en ontzettend veel doorzettingsvermogen laten zien. Ook moest ze vanwege de vele nationaliteiten binnen het team achter Dance, Dance, Dance communiceren in veel verschillende talen: Engels, Duits, Frans, zelfs Italiaans", zegt Tan. "Dat ging haar allemaal prima af. Ik heb haar in de afgelopen maanden echt volwassener zien worden."

Hoewel ze heeft genoten van haar deelname aan het dansprogramma , weet Julia zelf nog niet zeker of ze een carrière in de entertainmentwereld ziet zitten. "Het lijkt me op zich leuk, maar ik doe dan wel het liefst iets achter de schermen."

Gefrustreerd

Dat de maandenlange voorbereidingen voor het nieuwe programma soms heftig waren, wordt bevestigd door Sylvana Simons en haar neef Regillio Denswil. Simons raakte tijdens de repetities regelmatig gefrustreerd en gaf haar neef er dan van langs. "Ik dans al sinds ik leerde lopen. Soms vergat ik even dat het voor Regillio niet zo simpel was", zegt ze.

In Dance, Dance, Dance strijden vijf danskoppels tegen elkaar door iconische videoclips na te dansen, onder het toeziend oog van een vakjury die bestaat uit Timor Steffens, Dan Karaty en balletdanseres Igoné de Jongh. De presentatie van het programma is in handen van Chantal Janzen en Jandino Asporaat. 

Naast de twee genoemde dansparen doen ook GTST-actrice Pip Pellens en haar vriend Pip, danseres Euvenia Parakhina en haar partner Jeroen Jorna en Moordvrouw-acteurs Fockeline Ouwerkerk en Achmed Akkabi mee met het programma.

Niveau

"Het niveau van de dansers, de decors, de beroemde videoclips en fantastische special effects maken Dance, Dance, Dance écht anders dan andere dansshows", zegt Asporaat. Co-presentatrice Janzen beaamt dat. "Dit wordt gewoon weer ouderwets genieten voor het hele gezin op zaterdagavond."

Ook Sylvana Simons heeft vertrouwen in het succes van de nieuwe dansshow. "Volgens mij gaan mensen elkaar weer opbellen, net zoals vroeger. 'Heb je RTL4 aanstaan? Nee? Doe dat snel, want dit moet je zien!'"