Linda Hakeboom, bekend van onder andere Rambam, is het nieuwe gezicht van Spuiten en Slikken op Reis.

Dat meldt BNN-Vara woensdag.

Aan NU.nl laat de presentatrice en documentairemaakster weten het "heel gaaf en spannend" te vinden om mee te werken aan het programma. Komende vrijdag is de eerste uitzending, die op de zondag herhaald wordt. "In die aflevering ben ik in Tsjechië. Sinds de val van het communisme is de seksindustrie in Praag helemaal niet goed geregeld. Er is geen regelgeving op het gebied van prostitutie."

Hakeboom heeft in het verleden voor TLC een documentaire over prostitutie gemaakt. "Het onderwerp fascineert mij. Ik vind oprecht dat je als prostituee niet raar aangekeken moet worden als je zegt dat je er een bent. Als je dat graag wil doen, dan hoop ik dat diegene dat ooit openlijk kan vertellen, zonder dat er op haar neergekeken wordt", legt de 29-jarige documentairemaakster uit.

Korte documentaires

De presentatrice gaat alleen Spuiten en Slikken op Reis presenteren en dus niet de studiovariant van het programma. "Spuiten en Slikken op Reis past heel goed bij mij. Ik vind het heel interessant om in het buitenland een soort korte documentaires over de jongerencultuur te kunnen produceren. Ik kan er echt mijn journalistieke ei in kwijt", vertelt ze.

Iedereen die zich afvraagt of het programma wel bij het 'brave' imago van Hakeboom past, zal zich verbazen volgens de presentatrice. "Ik word tijdens de opnames echt uit mijn comfort zone getrokken en natuurlijk vind ik dat enorm spannend. Ik kom straks in werelden terecht waar ik normaal nooit in terecht zou komen. Maar ik ben wel echt wat ondeugender dan mensen van mij denken, hoor!"

Meerdere afleveringen

Het is de bedoeling dat Hakeboom meerdere afleveringen gaat maken. "Voor het volgende seizoen mag ik al vier keer op reis. Nou, op een gegeven moment mag ik dankzij mijn opgebouwde Flying Miles voorin het vliegtuig zitten", besluit ze lachend.