SBS komt in de herfst met een nieuw videoplatform dat vloggers de ruimte geeft om hun eigen video's te publiceren.

Dat meldt Peter de Mönnink, voorzitter van SBS/Sanoma, donderdag.

"Vloggers zijn de social influencers met wie SBS gaat werken", legt De Mönnink uit. Hij wil echter nog niet zeggen of de vloggers ook ruimte krijgen op de zenders. 

Begin dit jaar maakten SBS en Sanoma al bekend met met bedrijf Social1nfluencers te samenwerken. 

Nieuwe programma's 

SBS brengt het aankomende seizoen nieuwe programma's, waaronder Mindmasters Live, een talentenprogramma voor mentalisten. Kandidaten worden gecoacht door Uri Geller en Walter Rolfo en moeten ervoor zorgen de beste mentalisten van Nederland te worden.

Mindmasters wordt gemaakt door de experts achter bekende mentalisten als Dynaoma en David Blaine. Het is nog niet bekend wanneer het programma van start gaat.

Waarom wachten?

Jochem van Gelder komt vanaf 7 oktober met Waarom wachten?, een programma dat mensen de kans biedt om hun geliefde of beste vriend zijn of haar waardering uit te laten spreken. "Soms spreken mensen pas op een begrafenis hun waardering voor iemand uit", werd er tijdens de najaarspresentatie gezegd.

Ook De Lijf Show (gezondheidsquiz gepresenteerd door Viktor Brand) en Graf Zonder Naam (programma waarin Kees van der Spek de identiteit van anonieme graven en hun nabestaanden te vinden) zijn donderdag aangekondigd.

Thuis op zondag

SBS6 zet hoog in op Thuis op Zondag, het nieuwe lifestyle programma van Kim-Lian van der Meij en Dirk Zeelenberg. In het programma worden verschillende onderwerpen behandeld en is er plaats voor een kookrubriek, die ingevuld wordt door Sandra Ysbrandy, die eerder bij Life 4 You te zien was.

Voor Net5, Veronica en SBS9 wil SBS naast de reguliere programmering vooral inzetten op films en series. Zo is onder andere de ziekenhuisserie Code Black binnenkort bij Net5 te zien.

Ook bekende series als Grey's Anatomy en Castle zijn nog steeds te zien bij de commerciële zender. Veronica en SBS9 willen met films als The Avengers, Gangster Squad en The Great Gatsby de kijkers trekken.