De BBC heeft radiopresentator Alex Dyke van de zender gehaald, nadat die tijdens een uitzending had gezegd dat borstvoeding onnatuurlijk is en niet in het openbaar kan.

De dj van BBC Radio Solent is geschorst na een stroom negatieve reacties van luisteraars op zijn mening.

Dyke zei tijdens zijn inbelprogramma: "Kunnen moeders niet gewoon thuisblijven om het te doen. Het ergert me niet, maar ik voel me er niet comfortabel bij. Borstvoeding geven in het openbaar is niet 'yummy mummie'. Er zijn vrouwen die erg bewust zijn van hun imago en zij weten dat het er niet goed uitziet."

De dj vervolgde: "Ik neem het de aardse vrouwen kwalijk, je weet wel wie ik bedoel, vrouwen met snorren, die in bibliotheken werken en jute dragen. Zij die altijd de grenzen oprekken en ons daarbij oncomfortabel bij laten voelen."

"Borstvoeding is onnatuurlijk. Dat moet je doen in in een rustige, stille kinderkamer. Het was oké in de steentijd, toen we nog niet beter wisten. Publieke ruimtes van nu zijn er niet geschikt voor en gozers houden er niet van", aldus Dyke.

Online petitie

Zijn commentaar leidde tot een online petitie met de eis hem van de ether te halen. De petitie is al meer dan zesduizend keer getekend.

Dyke heeft zijn excuses aangeboden. De BBC heeft de lengte van zijn schorsing niet bekendgemaakt.