Goedele Liekens is overrompeld door alle aandacht die ze van Britse media heeft gehad, na de eerste aflevering van haar programma Sex in Class. "Het was wel heftig."

De reacties op het programma waren vanuit de Britse pers heel lovend. "Het voelt een beetje alsof ik een medaille heb gewonnen", vertelt ze blij aan RTL Boulevard.

"Ik stond op de voorpagina van The Times en in The Guardian. Van alle kanten kwamen aanvragen voor interviews", zegt ze lachend.

In het programma is te zien hoe Liekens seksuele voorlichting geeft aan Britse tieners, de lovende reacties denkt ze te kunnen verklaren. "Het heeft denk ik te maken met openheid en direct zijn, zonder ook maar ergens ordinair te worden. Dat vind ik heel belangrijk. Verder steken wij niks onder stoelen of banken, er zijn geen taboes, we praten over alles."

Roots

Liekens vindt dat seksuele opvoeding heel erg belangrijk is. "Daar wist een op de acht meisjes van zestien jaar niet waar de clitoris zit", zegt ze. De seksuologe wil de jongeren graag van alles leren. "Anders doen ze het zelf via internet en dat wil je echt niet."

Of Liekens nu, met haar succes in Engeland, van plan is om België en Nederland te verlaten? "Nee, het zou kunnen dat ik uit Vlaanderen vertrek, maar in Nederland liggen mijn roots. Dus dat verlaten doe ik niet."

De 52-jarige seksuologe zegt dat ze er wel over nadenkt om in Nederland te gaan wonen. "Ik moet toch een keer gaan kiezen", zegt ze.