Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Staatssecretaris Dekker wil goede verklaring voor kosten Koningslied

Staatssecretaris Sander Dekker vindt dat de publieke omroep een goed verhaal moet hebben om de kosten van het Koningslied te verklaren. "Ik knipperde wel even met mijn ogen toen ik het bedrag hoorde."

"Misschien is er wel een hele goede verklaring voor. Ik wil geen voorbarige conclusies trekken, maar vind wel dat de omroep een goed verhaal moet hebben van waar dat nou aan is uitgegeven."

Lees hier het artikel

'Nieuw lied van Mariah Carey uitgelekt'

Een nieuw lied van Mariah Carey en rappers French Montana en T.I. zou online zijn gezet, terwijl er nog geen officiële release is geweest. 

Entertainmentwebsite TMZ plaatste zaterdag een geluidsopname van het lied. Eerder deze week zou een fan ook al een lage kwaliteitsversie van het lied online gezet hebben, nadat het nummer opeens in een nachtclub gedraaid werd. TMZ stelt nu in het bezit te zijn van de studioversie in hoge kwaliteit.

Lees hier het artikel

Toneelregisseur zet geen stappen tegen acteur om seks met studenten

Toneelregisseur Theu Boermans ziet geen reden stappen te zetten tegen acteur Jappe Claes, die volgens een artikel in de Volkskrant seks had met studentes aan de toneelschool. "Het is een ernstige zaak als het waar is, maar het Volkskrant-artikel blijft me te veel in de anonieme-geruchtensfeer."

"Uiteraard heb ik gesprekken hierover met Jappe Claes gevoerd, maar ik zie geen reden om zulke stappen te zetten omdat er binnen het Nationale Toneel niets is gebeurd." 

Lees hier het artikel

Lady Gaga speelt biseksuele hoteleigenares in American Horror Story

Lady Gaga speelt een biseksuele hoteleigenares in het nieuwe seizoen van American Horror Story. Haar personage zal verschillende relaties met zowel mannelijke als vrouwelijke karakters hebben, zo verklapte co-creator Murphy.

"Ze zal relaties hebben met Matt Bomer, Angela Bassett en Cheyenne Jackson. Dit seizoen is sexier dan alle seizoenen hiervoor. Deels vanwege Gaga, zij maakt de afleveringen ook een stuk enger."

Lees hier het artikel

Bart Chabot stopt opnieuw met drinken van alcohol

Bart Chabot is onlangs opnieuw rigoureus gestopt met het drinken van alcohol De schrijver schrok onlangs van de hoeveelheid lege wijnflessen die hij naar de glasbak bracht. 

''Ik nam graag een wijntje omdat het een dekentje over de werkstress legt. Toen ik laatst de lege flessen van één week naar de glasbak bracht, schrok ik me rot. Het werd echt weer te dol. Het geeft geen pas dat een dokter mijn leven redt en dat ik vervolgens elke avond mijn lichaam met gif volgiet."

Lees hier het artikel