Jon Stewart heeft donderdagnacht na zestien jaar afscheid genomen bij The Daily Show

De 52-jarige komiek heeft sinds 1999 het programma gepresenteerd. Hij sloot zijn uitzending af met een toespraak.

"Ik wil mijn vrouw Tracey en mijn kinderen Nate en Maggie bedanken dat ze mij hebben geleerd hoe geluk eruit ziet", zei Stewart. "In plaats van vaarwel of goedenavond te zeggen, ga ik nu wat drinken. Ik zie jullie vast nog wel voordat ik vertrek." 

Gedurende de aflevering complimenteerde Stewart zijn team van verslaggevers. "Als je ziet wat voor talent door deze deuren is gekomen, zou het moeilijk zijn geweest de show te verpesten."

Video: Stewart houdt vlammende monoloog over 'bullshit' bij afscheid The Daily Show

In februari maakte Comedy Central bekend dat Stewart stopt met het presenteren van het programma. Stewart nam de politiek en media op de hak in het programma. De komiek heeft ervoor gezorgd dat het programma steeds toonaangevender werd. Ook in Nederland wordt The Daily Show uitgezonden.

Reacties

Collega Conan O'Brien feliciteerde Stewart via Twitter met zijn "ongelooflijke prestatie in komedie" en ook president Obama had aardige woorden voor de komiek over. "Je bent een geweldig cadeau voor het land geweest", aldus de president op Twitter. Obama was vorige week voor de zevende keer te gast in het programma.

Bruce Springsteen, Stewarts favoriete muzikant, sloot de avond af met een optreden.

Trevor Noah

Trevor Noah is de vervanger van Jon Stewart. De 31-jarige komiek gaat eind september verder met de uitzendingen van The Daily Show. Noah heeft meerdere keren bij Stewart aan tafel gezeten, maar toch was de promotie volgens New York Times onverwacht.