Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

'Zeker dertien getuigen opgeroepen in zaak Dave Roelvink' 

Zeker dertien getuigen zijn opgeroepen om hun verhaal te doen in de strafzaak tegen Dave Roelvink. Ook het vrouwelijke slachtoffer dat tegen haar zin werd gefilmd zal gehoord worden.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 21-jarige Roelvink en zijn vrienden van diefstal en heling. Ook wordt de dj het maken en verspreiden van een seksfilmpje ten laste gelegd. 

Lees het hele artikel

Nieuwe versie Jumanji verschijnt eind 2016

Na twintig jaar krijgt de speelfilm Jumanji, toen met de inmiddels overleden Robin Williams in de hoofdrol, een nieuwe versie.

Al jaren verschenen er geruchten over een mogelijke reboot, maar Sony maakt nu bekend dat liefhebbers van de film een nieuwe versie kunnen verwachten aan het einde van volgend jaar.

Lees het hele artikel

'Jennifer Aniston in diepste geheim getrouwd' 

Jennifer Aniston en Justin Theroux zijn woensdag naar verluidt in het diepste geheim getrouwd. 

Dat beweert TMZ donderdag. De site zag een pastoor met bijbel onder de arm bij Anistons woning in Bel Air en legde de hand op foto's van een grote taart met twee Muppet-achtige figuren. De Amerikaanse website People krijgt een bevestiging van enkele bronnen.

Lees het hele artikel

Rechter wil beëdigde verklaring Bill Cosby

Een rechtbank in Los Angeles wil dat de Amerikaanse komiek en acteur Bill Cosby een beëdigde verklaring aflegt over zijn vermeende misbruik van een vijftienjarig meisje.

Zo'n verklaring kan worden gebruikt in het strafrechtelijk onderzoek en mogelijk ook in de rechtszaak die tegen de acteur is aangespannen.

Lees het hele artikel

Wilfred Genee wil vaker 'nee' zeggen tegen tv-klussen 

Wilfred Genee begint maandag aan een nieuw seizoen van het programma Voetbal Inside. Na een hele zomer Tour Du Jour is het "wel wat druk". "De bedoeling is om vaker 'nee' tegen tv-klussen te zeggen en iets meer te doseren."

Genee is, vanaf volgende week, twee keer in de week te zien met het voetbalprogramma dat voorheen onder de naam Voetbal International werd uitgezonden.

Lees het hele artikel

Filmrecensie: 'Fantastic Four is zielloos en ongeïnspireerd'

Het zit de personages Mister Fantastic, Invisible Woman, Human Torch en Thing niet mee: ook de vierde film over de superheldenformatie Fantastic Four is niet bepaald fantastisch te noemen.

Een beetje treurig is dat wel, want The Fantastic Four was het allereerste superheldenteam van stripuitgever Marvel. Ze werden in 1961 gecreëerd door tekenaars Stan Lee en Jack Kirby.

Lees de recensie

Still Alice winnaar Parel voor beste boekverfilming

Still Alice is verkozen tot de beste boekverfilming van het afgelopen jaar.

De film heeft met een ruime meerderheid aan stemmen gewonnen. Ook A Most Wanted ManDe SurpriseGone GirlWild en Loin Des Hommes waren voor de prijs genomineerd. Still Alice is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lisa Genova, in het Nederlandse uitgegeven onder de titel Ik Mis Mezelf.

Lees het hele artikel

'Familie Bobbi Kristina Brown overweegt juridische stappen om foto' 

De familie van Bobbi Kristina Brown overweegt juridische stappen nadat het Amerikaanse blad National Inquirer een foto plaatste van de onlangs overleden Bobbi Kristina op haar sterfbed op de voorpagina van het blad.

Op de foto is Bobbi Kristina te zien terwijl ze in een bed ligt in het hospice waar ze de laatste weken van haar leven verbleef.

Lees het hele artikel