Wilfred Genee begint maandag aan een nieuw seizoen van het programma Voetbal Inside. Na een hele zomer Tour Du Jour is het "wel wat druk". "De bedoeling is om vaker 'nee' tegen tv-klussen te zeggen en iets meer te doseren."

Dat zegt de 48-jarige presentator in een interview met AD.

Genee is, vanaf volgende week, twee keer in de week te zien met het voetbalprogramma dat voorheen onder de naam Voetbal International werd uitgezonden.

De krant vraagt de presentator hoe hij zijn drukke schema vol kan houden. "Dat begin ik mezelf de laatste tijd ook wel eens af te vragen", reageert Genee. "Als vader, mijn twee kinderen zijn twee en vijf jaar oud, merk ik wel dat het steeds meer een zware wissel gaat trekken en dat het me steeds vaker aan het denken zet."

'Top'

Genee benadrukt dat hij zijn werk "top" vindt, maar dat zijn privéleven minstens zo belangrijk is. Genee vertelt de krant ook dat hij nog steeds blij is met zijn werkgever en een overstap naar de NOS niet ziet zitten nu Jack van Gelder heeft besloten te vertrekken. "Jack is niet te vervangen. Na hem kun je het alleen maar minder doen."