Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Actrice Ellen Vogel (93) overleden

Actrice Ellen Vogel is woensdagochtend overleden. Dat maakte haar zoon bekend.

De actrice overleed op 93-jarige leeftijd in Amsterdam. Ellen Vogel werd op 26 januari 1922 geboren in Den Haag.

Lees het hele artikel

Justin Bieber verwacht boze pers na afzeggen concert Engeland 

Justin Bieber heeft zijn concert op een festival in Engeland af moeten zeggen en vermoedt dat de pers hem daarom stevig zal aanpakken.

Het festivaloptreden zou het eerste Britse optreden van Bieber worden in twee jaar tijd. Hij is een van de publiekstrekkers van het evenement.

Lees het hele artikel

Fantastic Four-actrice Kate Mara ziet weinig goede rollen voor vrouwen

Kate Mara vindt dat er in Hollywood te weinig goede rollen zijn voor actrices. "Het is een probleem dat het aanbod van vrouwelijke personages klein is", zegt ze in gesprek met NU.nl.

De actrice ziet het probleem in alle lagen van de Amerikaanse filmindustrie. "Als actrice ben je normaal gesproken omringd door mannen. Het maakt niet uit in welke film je zit, dat is de norm."

Lees het hele artikel

'Lange Frans en ex-vrouw wonen weer samen'

Hoewel ze officieel nog niet bij elkaar zijn, hebben Lange Frans (34) en zijn ex-vrouw Daniëlle van Aalderen (31) besloten om weer te gaan samenwonen.

De ex-vrouw hoopt dat het tussen haar en Lange Frans weer helemaal goedkomt. "Maar opnieuw trouwen wil ik niet. Wat wij samen hebben, hoeft ook niet per se een naam te krijgen. We noemen het 'probering'."

Lees het hele artikel

Festival Appelsap mag zaterdag doorgaan 

Het hip hop-festival Appelsap mag zaterdag gewoon in het Amsterdamse Flevopark plaatsvinden. Buurtbewoners hadden protest aangetekend, maar krijgen hun zin niet.

De groep Vrienden van het Flevopark wilde dat het festival niet zou doorgaan. Volgens hen zou het festival de ecologische situatie in het park te veel aantasten, overlast veroorzaken en zou de veiligheid in het geding zijn.

Lees het hele artikel

Eindredacteur Expeditie Robinson verbaasd over fanatieke deelnemers

De eindredacteur van het televisieprogramma Expeditie Robinson, Wim van Dam, staat soms versteld van het fanatisme dat de deelnemers van de spelshow aan de dag leggen. 

In Expeditie Robinson nemen zestien kandidaten het tegen elkaar op tijdens fysieke spellen en moeten ze overleven op een tropisch eiland. Het programma trok vorig seizoen gemiddeld rond de een miljoen kijkers.

Lees het hele artikel

Mel B ziet reünie Spice Girls 'zeker zitten' 

In navolging van haar collega Emma Bunton is ook Mel B enthousiast over een reünie van de populaire meidengroep Spice Girls.

In 2016 is het twintig jaar geleden dat de debuutsingle Wannabe werd uitgebracht, die de vijf zangeressen in één klap wereldberoemd maakte. Voor Mel B is dat een uitstekende reden om weer bij elkaar te komen. "Je denkt ook bij zo'n jubileum: 'Dat is lang geleden!', en dat is ook terecht", vertelt ze.

Lees het hele artikel

Benedict Cumberbatch en echtgenote 'best geklede koppel' 

Benedict Cumberbatch en zijn vrouw Sophie Hunter zijn volgens het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair het best geklede koppel. 

Het blad noemt de verschijning van de twee tijdens de Oscars een gedenkwaardig moment. Ook mag de kleding van Cumberbatch tijdens de uitreiking van de Britse Bafta's zeker gewaardeerd worden. White Collar-acteur Matt Bomer en zijn partner Simon Halls staan ook op het lijstje.

Lees het hele artikel