Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Catherine Keyl wil dat Europa vluchtelingen gaat weren

Volgens Catherine Keyl moet Europa de vluchtelingenproblematiek oplossen door haar grenzen te sluiten. "Ons hele sociale bestel staat op kraken."

Dat zegt de presentatrice maandag tijdens het NPO1 radioprogramma De ochtend, in het onderdeel Het Mediaforum.

Lees het hele artikel

AC/DC-drummer ontkent schenden huisarrest

AC/DC-drummer Phil Rudd heeft maandag voor de rechter ontkend dat hij de regels van zijn huisarrest heeft geschonden. De muzikant werd daar twee weken eerder voor gearresteerd.

Lees het hele artikel

Tanja Jess is 'niet zo pittig' als ze overkomt

Tanja Jess is zich er van bewust dat ze vaak gecast wordt in de rol van 'bitchy' personage. Toch is de actrice naar eigen zeggen niet half zo pittig als ze overkomt. "In werkelijkheid ben ik een zachtgekookt eitje."

"Ik ben me er wel van bewust dat ik pittig overkom, daarom word ik natuurlijk gecast voor dit soort rollen", aldus Jess, doelend op de rol van Fien in het toneelstuk Bloedverwanten.

Lees het hele artikel

Drake voelt zich winnaar in rapstrijd met Meek Mill 

Drake voelt zich de winnaar van de rapstrijd die hij de afgelopen week heeft gevoerd met collega Meek Mill. De twee mannen halen steeds flink naar elkaar uit in nummers, maar Drake zegt nog niet een keer echt geraakt te zijn.

"Ik heb nog niet een keer verloren", aldus Drake tegen een cameraman voorafgaand aan een wedstrijd die hij presenteerde.

Lees het hele artikel

Kritiek op cosmeticamerk Jessica Alba om gebrekkige werking 

Jessica Alba's cosmeticamerk Honest ligt onder vuur. De zonnemelk zou volgens enkele gebruikers niet deugen. Het bedrijf zegt alle klachten serieus te nemen. 

Honest werd in 2011 opgericht door onder andere model en actrice Jessica Alba. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld cosmeticaproducten met zo min mogelijke chemische toevoegingen te produceren.

Lees het hele artikel

'Zayn Malik hield nooit van muziek One Direction' 

Zayn Malik heeft nooit echt achter de muziek gestaan die hij maakte toen hij nog bij One Direction zat. Volgens oud-collega Liam Payne is hij dan ook beter af nu hij solo werkt.

"One Direction was eigenlijk nooit zijn type muziek, hij heeft altijd iets anders willen doen", aldus Payne maandag in gesprek met de Britse radiozender Radio 1.

Lees het hele artikel

Weinig aanhoudingen tijdens Solar 

De politie heeft de afgelopen dagen tien mensen opgepakt tijdens het vierdaagse dance- en popfestival Solar in Roermond. In totaal kwanen dertigduizend bezoekers op het evenement af. 

Een van hen probeerde door de omheining heen een tas met 75 xtc-pillen aan een bezoeker te geven, maakte de politie maandag bekend. Hij werd aangehouden en kreeg een dagvaarding mee. De verdachte mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Lees het hele artikel

Animatiefilm over Pez-snoepjes in de maak

Er wordt een animatiefilm over de beroemde Pez-snoepjes gemaakt.

Het Oostenrijkse snoepmerk werd oorspronkelijk op de markt gebracht als vervanging voor sigaretten. Vanaf de jaren vijftig werden de snoepjes ongekend populair, mede dankzij de bijzonderen en inwisselbare verpakkingen.

Lees het hele artikel