In samenwerking met de Superguide van Veronica Magazine zet NU.nl de leukste en meest interessante films, programma's en series van de week op een rijtje.

Deze week onder meer aandacht voor I Am Cait, Black Mirror en De Vloer Op.

Amsterdam Gay Pride - Canal Pride - zaterdag 1 augustus, 21.45 uur, NPO3

Vandaag kleuren de Amsterdamse grachten alle kleuren van de regenboog tijdens de 20ste Amsterdam Gay Pride. Art Rooijakkers en Richard Groenendijk doen verslag vanaf de kade van de tachtig hysterisch opgetuigde boten; Patrick Martens dobbert in een sloep rond tussen het feestgedruis.

10 jaar Ik vertrek - zaterdag 1 augustus, 20.25 uur, NPO1

Tien jaar nagelbijten en meestressen op de bank moet natuurlijk gevierd worden! Ik vertrek is jarig en daarom blikken bekende fans terug op hun "favoriete" afleveringen. Paul de Leeuw kijkt Ik vertrek tijdens zijn cardiotraining en geeft toe nét iets harder te gaan rennen als er weer eens een waterleiding knapt. Met name het verhaal van Erica, Martien en hun twee dochters die vertrokken naar een vervallen kasteel in een Frans gehucht bleef hangen bij Paul. Na negen jaar ziet het leven van deze Nèerlandais er heel anders uit en reageert Martien op alle commotie rondom zijn geaardheid.

I am Cait - zondag 2 augustus, 20.00 uur, E! Entertainment

Het internet leek uit zijn voegen te barsten met de 'coming out' van Caitlyn.

Caitlyn - voorheen bekend als olympische medaillewinnaar Bruce Jenner - maakte haar transformatie wereldkundig d.m.v. de cover van het juli - nummer van de Vanity Fair. Iedereen had er wel 'iets' over te zeggen maar in I am Cait komt ze zelf aan het woord. Volg deze kersverse Caitlyn tijdens haar nieuwe leven als transgender-vrouw en alle uitdagingen die dit met zich meebrengt.

Johan Cruijff Schaal - zondag 2 augustus, 17:00 uur, FOX

Landskampioen PSV en bekerwinnaar FC Groningen moeten vanavond in de Amsterdam Arena uitmaken wie met die felbegeerde schaal een wel heel frisse seizoensstart maakt. Toch betekent winst van de schaal alles behalve een goed vooruitzicht in de competitie.  Het komt niet vaak dat de winnaar van de schaal aan het einde van het seizoen ook kampioen wordt. Dat lukte Ajax in het seizoen 2013/2014 voor het laatst.

Black Mirror - maandag 3 augustus, 22.45 uur, NPO2

Gekleefd aan onze digitale schermen zouden we bijna het "echte" leven vergeten. De dramaserie Black Mirror liet ons in het eerste seizoen al de "dark side" van de technologe zien en ook seizoen 2 is gevuld met ongemakkelijke en duistere toekomstscenario's. Dit seizoen wederom weer geen doorlopend verhaal maar drie losse afleveringen. In deze eerste aflevering komt Ash om het leven en blijft vriendin Martha achter in hun nieuwe huis. Dan blijkt een nieuwe technologie het mogelijk te makeen om met de doden te communiceren…

Champions League: Ajax - Rapid Wien - dinsdag 4 augustus, 19.50 uur, SBS6

Na vanavond weten we of Ajax nog kans maakt op de poulefase van de Champions League. Schakelen de Amsterdammers Rapid Wien uit, dan wacht de laatste horde tegen een weer net iets betere ploeg die ook wil meedoen aan het miljoenenbal. Maar 't gaat ook om de eer. Davy Klaassen glimt straks hélemaal van trots als hij als Ajax-captain z'n opwachting maakt in 's werelds belangrijkste clubtoernooi.

Divorce - woensdag 5 augustus, 22.30 uur, RTL4

Normaal gesproken is Divorce een comedyserie met een vleugje drama. De finale van seizoen 3 heeft echter een dikke zwarte rand. Bij Els slaan namelijk de stoppen in haar bovenkamer door nadat David haar heeft gedumpt.

2Doc: Hiroshima - donderdag 6 augustus, 22.45 uur NPO2.

De nucleaire bom op Hiroshima luidde het begin van een nieuw tijdperk in. Deze documentaire toont een reconstructie van de gebeurtenissen op en rond die fatale 6 augustus 1945.

De vloer op - vrijdag 7 augustus, 23.10 uur, NPO2.

Anniek Pheifer is één van de acteurs die zonder pardon de vloer op wordt gestuurd met slechts een paar zinnen aan input. Vanavond deelt ze het podium met Gijs Scholten van Aschat en zuigen ze samen een scène uit hun duim, zónder souffleur.