Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur, mode en achterklap.

Koningslied kostte ruim half miljoen euro

Het omstreden Koningslied dat in 2013 werd gemaakt voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander is veel duurder dan gedacht. Er is 400.000 euro uitgegeven voor de productie van het liedje. Daarbovenop komt de 150.000 euro die de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zelf bijdroeg. Producent Eric van Tijn zegt "geen zak" te snappen van de kosten van het Koningslied. 

Lees het hele bericht

Gerard Ekdom neemt met tranen afscheid van 3FM

Gerard Ekdom presenteerde vrijdag voor de allerlaatste keer zijn radioshow Effe Ekdom op 3FM. Geëmotioneerd, met tranen en omringd door collega's van zijn geliefde radiostation nam hij afscheid van 3FM, waarvoor hij zeventien jaar heeft gewerkt.

Lees het hele bericht

Ronald de Boer sluit zesde kind niet uit 

Ronald de Boer overweegt na vijf dochters een zesde kind. "Bij zoveel dochters denk je bij de volgende wel: 'een jongetje zou leuk zijn'", aldus De Boer. "Misschien gaat het ooit nog een keer gebeuren."

Lees het hele bericht

Paul Jansen definitief nieuwe hoofdredacteur Telegraaf

Na eerdere speculaties blijkt politiek commentator Paul Jansen met ingang van 1 september definitief de nieuwe hoofdredacteur van De Telegraaf te worden. Jansen volgt Sjuul Paradijs op, die in mei was vertrokken.  "Jansen is een scherp analyticus die de vinger feilloos op de zere plek legt en krijgt de taak om De Telegraaf een nieuw tijdperk in te luiden'', zo wordt in de krant geschreven. 

Lees het hele bericht

Ontwerper Alexander Wang vertrekt bij Balenciaga

Alexander Wang stopt als hoofdontwerper van Balenciaga. "Balenciaga en Alexander Wang kondigen vandaag aan dat ze gezamenlijk hebben besloten zijn contract niet te verlengen", aldus een woordvoerder van het Franse modehuis. Wang gaat zich concentreren op zijn eigen modelabel.

Lees het hele bericht