BBC heeft de rechten voor Top Gear aan een Italiaanse zender verkocht. Sky Italia gaat een originele, nieuwe versie maken.

Dat meldt The Hollywood Reporter maandag.

De Italiaanse zender zal de lokale versie in 2016 gaan uitzenden. Guido Meda en Joe Bastianich zullen de show gaan presenteren, een derde gastheer of -vrouw moet nog bekendgemaakt worden.

De focus van de Italiaanse show zal vooral liggen op auto's uit eigen land. De aankondiging van een Italiaanse versie komt kort na de bekendmaking van een Franse versie.

Top Gear heeft verschillende lokale versies: ook in Australië, China, Rusland, Zuid-Korea en de Verenigde Staten wordt het Britse programma gemaakt.

Jeremy Clarkson

De originele Britse versie ligt onder vuur, nadat bekend werd dat presentator Jeremy Clarkson is ontslagen door de BBC na een ruzie met een van de producenten van het programma.

Zijn medepresentatoren Richard Hammond en James May besloten ook op te stappen. De heren zouden naar verluidt in gesprek zijn met meerdere zenders voor de presentatie van een nieuwe autoshow. 

Top Gear wordt vanaf het volgende seizoen overgenomen door Chris Evans. Zijn medepresentatoren worden uitgekozen met een open auditie.