Arie Boomsma verzekert dat zijn nieuwe tv-programma over tot islam bekeerde jongeren niet over het geloof zelf zal gaan.

Dat benadrukt hij maandag op Twitter, in reactie op de kritiek daarover.

Boomsma probeert in het programma voor NPO3 de relatie tussen ouders en kind te verbeteren, die door de geloofskeuze verslechterd is. Tijdens de reis proberen de twee partijen elkaar beter te leren begrijpen.

Voorzitter van stichting as-Salaamah wal'Adaalah Nourdeen Wildeman, zelf een bekeerling, zegt "wekenlang gespamd" te worden door de redacteuren van het nieuwe programma van Boomsma.

Wildeman krijgt bijval van journalist Harald Doornbos. "Weer een programma over de islam. Er wordt in Nederland inmiddels meer over de islam gepraat dan in Pakistan", schrijft hij.

Nadruk op ouders

De presentator reageert: "De ophef over mijn nieuwe programma; in wezen is het geen serie over de islam, maar over ouders en kinderen die elkaar niet meer begrijpen", schrijft hij.

"Net als bij De Roze Wildernis (een programma over de slechte relatie tussen ouders en hun homoseksuele kinderen, red.) is het vooral moeilijk de ouders te overtuigen om mee te doen, om de communicatie en het begrip te verbeteren."