In samenwerking met de Superguide van Veronica Magazine zet NU.nl de leukste en meest interessante films, programma's en series van de week op een rijtje.  

Deze week wordt de eerste aflevering van Zomergasten uitgezonden, beleeft De beste zangers van Nederland de finale en moeten ook de grillmasters alles uit de kast trekken voor de laatste ronde. 

De Zwarte Cross, zaterdag 25 juli 22.25 uur, NPO 3

Hell Yeah! Het is weer tijd voor het aller-smerigste feestje van het jaar: de Zwarte Cross. En nog beter, dit keer startte de motorrijdende en feestende bende nog een dagje eerder ook. Op donderdag 23 juli vond er om 18 uur een openingsceremonie plaats in het Beloofde Weiland met het in de fik steken van een zeven meter hoge bank. Lars van Giersveld en Gwen van Poorten waren erbij en brengen verslag uit vanaf het ronkende festival.

De beste zangers van Nederland, zaterdag 25 juli, 20.25 uur, NPO 1

In deze laatste aflevering brengen de bloedfanatieke kandidaten een ode aan de bekendste rapper van Nederland: Lange Frans. Dat levert prachtige pareltjes op met een ruw randje, zoals Frans Duijts’ versie van Zing voor me.

Zomergasten, zondag 26 juli, 20.15 uur, NPO 2

Ahmed Aboutaleb is niet bang. Na de aanslag op Charlie Hebdo blaft-ie Nederlandse terroristen zonder pardon af. Toch heeft de burgemeester van Rotterdam ook een andere kant, die met dank aan het kietelwerk van Wilfried de Jong komt bovendrijven.

Cucumber, maandag 27 juli, 21.15 uur, NPO 3

Homo’s hebben ook andere sores aan hun hoofd dan klappen en scheldsalvo’s pareren. Neem Henry. Zijn date loopt net even anders dan gedacht – iets met een trio, Boney M. En de politie. En dat is pas het begin.

Pointless, maandag 27 juli, 18.55 uur, NPO 1

Voor spelletjesfanaten is het even schakelen. In de nieuwe kennisquiz Pointless is het de bedoeling zo min mogelijk punten te scoren. Wie het trucje eenmaal doorheeft, kan vervolgens - onder het toeziend oog van presentatrice Lucille en co-host Owen – meedogenloos de jacht op de jackpot inzetten.

Grillmasters, dinsdag 28 juli, 21.30 uur, RTL 4

Indirect grillen, smoken en fire spices: de finalisten trekken alles uit de kast om de kritische jury te imponeren. Wie rookt iedereen de bbq-pan uit en mag zich de maestro van de gril noemen?

A place to call home, woensdag 29 juli 17.40 uur, NPO 2

De familie ‘Bligh’ is back. En hoe! Sarah bekent de waarheid omtrent de dood van Bert Ford en daarmee lijkt de rust verder weg dan ooit. Alsof dat niet genoeg is, gooit Elizabeth er nog eens een schep drama bovenop.

10 Kids, 2 Dads, woensdag 29 juli, 21.00 uur, TLC

Met de kersverse legalisering van het homohuwelijk in Amerika kon een documentaire over een gezin met twee vaders niet uitblijven. En tadaaa. Let’s meet Clint en Bryan in 10 Kids, 2 Dads. En wat blijkt? Het zijn net gewone vaders met gewone mensensores.

The Grace Helbig Show, donderdag 30 juli, 21.00 uur, E! Entertainment

Graces YouTube-kanaal telt inmiddels ruim 2,3 miljoen volgers en ook haar boek was een bestseller. Haar eigen talkshow kan niet anders dan ook een hit worden.

Het beste van Got Talent Worldwide, vrijdag 31 juli, 20.30 uur, RTL 4

Zo’n beetje ieder land heeft tegenwoordig zijn eigen variant van de befaamde taentenshow Got Talent. Hartstikke leuk natuurlijk, maar als kijker is het niet meer bij te houden. Gelukkig zijn de meest hilarische en ontroerende momenten nu gebundeld in één show. Wij in Nederland hebben ook nog eens de beste commentator erbij: Chantal Janzen.

Dit is maar een selectie uit de Superguide van Veronica Magazine. Hier vind je een overzicht.​