Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Jack van Gelder was verrast door nieuw aanbod NOS

Jack van Gelder, die binnenkort gaat presenteren voor Sport1,  was verrast toen bleek dat de NOS hem enkele weken geleden toch wilde aanhouden tot 2018. 
Door NU.nl

"Het duurde namelijk lang voordat duidelijk werd of ik daar na mijn pensioen kon blijven", zegt hij dinsdag in een interview met AD

De gesprekken tussen Van Gelder en Sport1 waren al in een afrondende fase toen de NOS alsnog met het nieuwe aanbod kwam. 

"Het werd uiteindelijk toch Sport1 vanwege alle verschillende sporten daar. Dus ook de Champions League, dat was een belangrijk gegeven."

Nieuwe uitdaging

De 65-jarige sportpresentator had wel 'ja' gezegd tegen de NOS om te blijven tot 2018, maar koos uiteindelijk toch voor een nieuwe uitdaging. "Er was geen boosheid bij de NOS, wel veel teleurstelling en aangeslagen gezichten. Maar al snel werd ik gefeliciteerd."

Van Gelder vertrekt bij de NOS na veertig jaar van trouwe dienst. "Ik mocht daar sinds mijn 24ste de mooiste dingen doen. Daarom zei ik altijd 'nee' toen andere mogelijkheden voorbij kwamen." 

"Maar ik stap uit mijn comfort zone, werk weer met nieuwe mensen en ik help bouwen aan een zender. En dat op mijn leeftijd. In mijn hart zal ik altijd een NOS'er blijven.''   

Jack van Gelder loopt boos weg bij uitzwaai-uitzending

Geld

Van Gelder begint 15 september met zijn nieuwe klus bij Sport1, wat hij naar eigen zeggen niet voor het geld doet. Wel wordt het "financieel aantrekkelijker. Ik noem geen bedragen, maar ik ga er op vooruit."


Lees meer over:

Jack van Gelder

Aanbevolen artikelen