In samenwerking met de Superguide van Veronica Magazine zet NU.nl de leukste en meest interessante films, programma's en series van de week op een rijtje.

Met onder meer een nieuw seizoen De Slimste Mens, aandacht voor de Vierdaagse en een documentaire over chefkok El Bulli.

De Slimste Mens - maandag 20 juli, 20.30 uur, NPO2

Je moet het maar durven: ten overstaan van het hele land laten zien hoe slim je werkelijk bent. Toch gaan elk seizoen weer voldoende bekende Nederlanders maar wat gewillig met de billen bloot.

In aflevering één gaan cabaretier Johan Goossens, chef-kok Julius Jaspers en presentatrice Suzanne Bosman de kennisstrijd met elkaar aan. Aangemoedigd door de altijd vriendelijke grijns van Philip Freriks en een kritische grom van nationale knuffelbrompot Maarten van Rossem.

We zijn er bijna - maandag 20 juli, 21.20 uur, NPO1

Onder leiding van At, Greet, Henk en Hermien trekt de seniorenkaravaan van Omroep Max stapvoets door Griekenland. Martine van Os kampeert vrolijk mee om de oudjes in de smiezen te houden in een nieuwe reeks We zijn er bijna!

De Vierdaagse 2015 - maandag 20 juli, 23.30 uur, SBS6

Het dagelijkse verslag van De Vierdaagse ligt in de handen van Marlijn 'Danni Lowinksi' Weerdenburg. Zij verheugt zich enorm op haar presentatiedebuut én blijkt ook geknipt voor de klus, want "wandelen is iets wat ik al van jongs af aan doe", aldus de actrice.

Het gevoel van de Vierdaagse - dinsdag 21 juli, 12.30 uur, NPO1

Op zoek naar verhalen over liefde, lopen en lijden, maar ook over stevige sokken, zeurende heupen en afritsbroeken? Voel mee met De Vierdaagse, tot en met de blaren op de Via Gladiola!

2Doc: El Bulli Cooking In Progress - woensdag 22 juli, 23.25 uur, NPO2

"Iemand nog een fluorescerende vislolly?" In het exclusieve Spaanse (en inmiddels gesloten) restaurant El Bulli draaide alles om smaaksensaties onder het motto: hoe meer verwarring, hoe beter.
23.25, NPO 2

Extreme Car Hoarders - woensdag 22 juli, 21.00 uur, Discovery Channel

Car hoarders, obsessieve verzamelaars die tientallen autokarkassen in hun tuin weg laten roesten, zijn in Amerika schering en inslag. Het doel is om ze 'ooit' op te knappen, maar meestal groeit de hobby hun boven het hoofd. In Extreme Car Hoarders is het aan Rick Dore en Chuck Palumbo om op de rem te trappen. "Sommigen hebben wel dertig tot veertig auto’s hun tuin staan", legt Rick Dore uit. "Maar ze komen niet aan de restauratie toe."

Chasing Shadows - donderdag 23 juli, 22.05 uur, NPO1

Rechercheur Sean Stone kan iets wat weinigen hem nadoen: patronen van het menselijk gedrag voorspellen. Na een onenigheidje wordt hij overgeplaatst naar de afdeling Vermiste personen. Daar zet hij zijn tanden in de verdwijningszaak van de 16-jarige Taylor Davis.

Het Uur van de Wolf: Sinatra All or Nothing at All - donderdag 23 juli, 22.45 uur, NPO2

In 1971 gaf The Voice - nog ver voordat er ronddraaiende rode stoelen bestonden - zijn fameuze afscheidsconcert. Aan de hand hiervan vertelt Alex Gibney het levensverhaal van Frank Sinatra.

Baardmannetjes - vrijdag 24 juli, 21.15 uur, NPO2

Terwijl Hans Dorresteijn de Grebbeberg opklautert voor de Kneu, hoopt Nico de Haan op een rendez-vous met een Appelvink. De bronstige Baardmannetjes zijn op jacht... naar vogelschoon.