De Telegraaf lijkt de opvolger voor de vertrokken hoofdredacteur Sjuul Paradijs al in huis te hebben. Volgens verschillende media is de, bij de krant werkzame, politieke commentator Paul Jansen de belangrijkste kandidaat.

De Volkskrant meldt dat de directie Jansen unaniem heeft voorgedragen. De redactieraad zal maandag met de beoogde opvolger van Paradijs in gesprek gaan. De krant weet verder te melden dat de raad niet dwars zal liggen.

Misdaadjournalist John van den Heuvel was de enige tegenkandidaat, meldt de Volkskrant verder. Van den Heuvel zou zich echter hebben teruggetrokken.

Paul Jansen is sinds 2007 politiek commentator bij De Telegraaf. Daarvoor was hij voor de krant correspondent in Indonesië.

NU.nl is nog in afwachting van een reactie van TMG. 

Loskoppelen

In april bleek uit een uitgelekte mail dat een overgrote meerderheid van de redactie van De Telegraaf het niet eens is met de plannen van het bestuur van TMG. Dat zou de krant willen opdelen in stukken, waarbij katernen als VrouwPrivé en Autovisie worden losgekoppeld van de krant, meldden verschillende media.

Daardoor zou hoofdredacteur Paradijs zijn zeggenschap over de katernen kwijtraken. Het is niet bekend gemaakt of dit nu de reden is voor het vertrek van Paradijs.