Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.  

Ferry Doedens is ontslagen bij GTST 
   
Ferry Doedens is ontslagen bij Goede Tijden, Slechte Tijden. De acteur is voor het laatst te zien voor de kerst. Dat meldt RTL Boulevard vrijdagavond.
De 25-jarige acteur komt volgens zijn werkgever Endemol onder meer afspraken niet na. 

"Inderdaad heeft Endemol Shine Nederland zich genoodzaakt gezien Ferry te ontslaan", schrijft Endemol in een verklaring. "Dit vanwege het bij herhaling niet nakomen van productionele afspraken. Hierdoor kwamen de opnames van GTST meermaals in het gedrang."

Lees het hele artikel

Michiel Huisman schiet bestolen vrouw te hulp 
   
Michiel Huisman is dinsdagochtend een vrouw te hulp geschoten die werd beroofd. De acteur liep over de Vijzelstraat in Amsterdam en hoorde de vrouw gillen. 

"Ze rende achter de verdachte aan en Huisman rende met haar mee", vertelt een politiewoordvoerder aan NU.nl. Ook een andere omstander zette de achtervolging in, waardoor de tasjesdief kon worden gepakt. 

Lees het hele artikel

50 Cent moet ruim 25 miljoen euro terugbetalen
   
50 Cent is in totaal de schuldeisers ruim 25 miljoen euro verschuldigd.
Dat meldt Page Six vrijdag.

Zo moet de rapper onder anderen zijn grootvader ongeveer 1.600 euro betalen. Daarnaast heeft hij een schuld staan bij onder andere automerk Bentley, creditcardbedrijf American Express en een stylist. Eerder werd al bekend dat Curtis Jackson, zoals 50 Cent eigenlijk heet, maar liefst 49 mensen moet terugbetalen.

Lees het hele artikel

'Zayn Malik weg bij platenlabel Simon Cowell' 
   
Zayn Malik is weg bij Syco, het platenlabel van Simon Cowell. De solocarrière van de voormalige boybandster zou beter ergens anders passen. 
Zo heeft Simon Cowell geoordeeld volgens The Sun.

Malik zal wel muziek uit blijven brengen bij Sony, het moederbedrijf van Syco. "Het voelde ongemakkelijk aan om One Direction en Zayn op hetzelfde label te hebben. Iedereen vond dat het beter was dat hij ergens anders naar toe zou gaan. Hij had al een nieuw management en nieuwe advocaten, dus het is logisch dat hij ook van label verandert", vertelt een betrokkene.  

Lees het hele artikel

A Clockwork Orange-acteur Aubrey Morris (89) overleden 
   
Aubrey Morris, die de rol van reclasseringsambtenaar Mr. Deltoid in A Clockwork Orange speelde, is op 89-jarige leeftijd overleden.
Dat maakt Hollywood Reporter bekend.

De geboren Engelsman speelde in de film de bekende scène waarin hij Alex (gespeeld door Malcolm McDowell) probeert te veranderen. 

Lees het hele artikel