Ferry Doedens is ontslagen bij Goede Tijden, Slechte Tijden. De acteur is voor het laatst te zien voor de kerst. Dat meldt RTL Boulevard vrijdagavond.

De 25-jarige acteur komt volgens zijn werkgever Endemol onder meer afspraken niet na. 

"Inderdaad heeft Endemol Shine Nederland zich genoodzaakt gezien Ferry te ontslaan", schrijft Endemol in een verklaring. "Dit vanwege het bij herhaling niet nakomen van productionele afspraken. Hierdoor kwamen de opnames van GTST meermaals in het gedrang."

RTL Nederland laat weten 'volledig' achter de beslissing van Endemol te staan. De acteur heeft zelf nog niet gereageerd op het nieuws. 

Soap-collega Marjolein Keuning zegt in RTL Boulevard te zijn geschrokken van het ontslag. "Ferry is een goede collega en heeft baanbrekende verhaallijnen gespeeld", aldus de actrice. "Ferry is een schat, soms een beetje gek, we gaan hem zeker missen."

Lucas Sanders

Doedens was sinds 2009 te zien als Lucas Sanders in de soapserie. Het personage is de zoon van Janine Elschot (Caroline De Bruin) en Stefano Sanders (Bas Muijs). Een van de bekendste scènes van Doedens in de serie is de homo-erotische vrijage die hij had met de Turkse Bilal (Sinan Eroglu). 

Voor zijn doorbraak bij de soapserie was hij bekend als deelnemer van Idols.

Video: Doedens' doorbraak als Lucas Sanders